Premiile Cărturino. Cărțile finaliste

Cărturești dezvăluie cărțile finaliste în cadrul Premiilor Cărturino dedicate scriitorilor și ilustratorilor români de carte pentru copii.
La prima ediție, au fost înscrise 125 de titluri eligibile în total, dintre care 54 de titluri la secțiunea Cartea de literatură pentru copii a anului și 71 de titluri la secțiunea Cartea ilustrată pentru copii a anului.

În urma evaluării tuturor cărților înscrise, juriul a întocmit, conform regulamentului, lista celor zece finaliste la fiecare dintre secțiunile principale.

Titlurile finaliste pentru Cartea de literatură pentru copii a anului sunt:

Titlurile finaliste pentru Cartea ilustrată pentru copii a anului sunt:

Pe parcursul lunii februarie va avea loc cea de-a doua etapă de jurizare, în urma căreia vor fi aleși câștigătorii. Juriul principal, alcătuit la această ediție din Iulia Iordan (scriitoare), Maria Surducan (ilustratoare), Carla Duschka (grafician), Oana Purice (agent literar) și Mădălina Oprescu (membru în echipa de organizare Cărturești) va desemna câștigătorii pentru Cartea pentru literatură pentru copii a anului și Cartea ilustrată pentru copii a anului.

De asemenea, tot în luna februarie, vor fi deciși câștigătorii pentru Premiul librarilor, al cărui juriu este alcătuit anul acesta din Valentina Bacu (Seneca Anticafe), Ioana Zenaida Rotaru (Libris – St. O. Iosif), Ala Neamțu (Librăria din cartier, Chișinău), Mariana Victoria Cojocaru (Cărturești), Cătălina Roșu (Humanitas) și Premiul Copiilor, al cărui juriu este ales și coordonat de Svetlana Cârstean. 

Câștigătorii Premiilor Cărturino vor fi anunțați în cadrul unei gale de premiere, la începutul lunii martie. Data și detaliile legate de desfășurarea galei vor fi anunțate ulterior de organizatori.

Adresa de contact: premii@carturesti.net 

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *