Semnal editorial 582: „Șoaptele” de Ashley Audrain, la Editura Litera, în colecția Buzz Books

Într-o zi însorită de vară, cuplurile înstărite de pe Harlow Street și copiii lor se reunesc la un grătar; printre felurile sofisticate asigurate de firma de catering și spectacolul magicianului, băutura curge la discreție. Totul este minunat până când gazda, întruchiparea perfecțiunii feminine, explodează de furie pentru că fiul ei n-o ascultă. Toți invitații aud cum își dă arama pe față răcnind insulte cumplite la adresa puștiului de zece ani.

Peste câteva luni, băiatul cade de la fereastră în toiul nopții. Tot ce poate face mama lui este să-l vegheze la spital în timp ce viața îi atârnă de un fir de păr. Iar în următoarele trei zile, existența a patru familii se schimbă radical, pe măsură ce fiecare dintre femeile implicate încearcă să înțeleagă ce a dus la cumplitul deznodământ.

Șoaptele explorează cu iscusință invidia, prieteniile feminine, dorința și intuițiile pe care le reducem la tăcere, impunând-o pe Ashley Audrain ca pe un talent de prim rang al ficțiunii feminine.

„Un roman splendid, cu nenumărate răsturnări de situație, îndemnând la reflecție, despre nevoile femeilor moderne, despre maternitate și despre felul în care trecutul ne modelează personalitatea. Este plin de suspans, tensiune și personaje de neuitat… Mi-a plăcut la nebunie!”

Claire Douglas

„Seducător, nuanțat și temerar, romanul Șoaptele deschide o poartă secretă spre viețile private ale femeilor din suburbiile prospere.”

Nita Prose

ASHLEY AUDRAIN și-a scris romanul de debut, Îndoiala (The Push, 2020), după ce a renunțat la jobul de director de publicitate la Penguin Books Canada, pentru a se ocupa de cei doi copii ai ei. Înainte de a lucra la Penguin, a trăit o vreme în Los Angeles, apoi s-a stabilit la Toronto, unde locuiește și acum, împreună cu familia.

Data Apariție: 4 sept. 2023
Colecție: Buzz Books
Autor(I): Ashley Audrain
Tip Coperta: Broșată
Format: 130×200
Număr Pagini: 352
ISBN: 978-630-319-193-5

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *