Semnal editorial 579: Seria „Regina Roșie” de Victoria Aveyard, reeditată în colecția Nemira Young Adult

Primul volum al seriei REGINA ROȘIE.

PUTEREA ESTE UN JOC PERICULOS

Lumea lui Mare Barrow este împărțită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roșu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotati cu puteri supraumane. Mare face parte dintre roșii și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoț într-un sătuc, până când destinul o aduce în fața regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este și rosie, dar și argintie, cu puteri nebănuite.

Ca să ascundă adevărul, regele o obligă să mintă și să joace rolul unei doamne dintr-o Înalta Casă pierdută, cu o putere impresionantă, și o promite de mireasă unuia dintre fiii lui, Mare devenind astfel o prințesă argintie. Pe măsură ce pătrunde și mai adânc în lumea argintiilor, tânăra riscă totul și își folosește noua poziție pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie, un grup de rebeli roșii. O mișcare greșită îi poate aduce moartea, dar, în jocul periculos în care a intrat, singura certitudine este trădarea.

„O lume volatilă și o eroină fără egal.“
Booklist

„Un thriller plin de imaginație, în care iubirea și revoluția se ciocnesc, iar puterea și dreptatea sunt într-o luptă pe viață și pe moarte. N-o veți putea lăsa din mână.“
USA Today

„Intensă și întunecată, seria REGINA ROȘIE este o bună poartă de intrare pe tărâmul literaturii fantasy. Îndrăznește și tu!“
Marian Coman

Data apariției 24 iul. 2023
Titlu original Red Queen
ISBN 978-606-43-1096-5
Cod bară 9786064310965
Autor Victoria Aveyard
Traducător Shauki Al-Gareeb
Editura Nemira
Colecția Young Adult
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 440
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.3780

Al doilea volum al seriei REGINA ROȘIE.

ORICE REVOLTĂ CERE SACRIFICII

Al doilea volum din captivanta serie REGINA ROȘIE prezintă conflictul violent dintre armata tot mai numeroasă de rebeli roșii și lumea stăpânită de argintii.

Cu sânge roșu, dar cu o putere mai periculoasă decât oricare alta deținută de vreun argintiu, aceea de a controla fulgerul, Mare a devenit o armă pe care Curtea Regală încearcă să o controleze. Însă, când scapă de Maven, prințul și iubitul care a trădat-o, descoperă că nu e nici pe departe singură.

Misiunea ei este acum să-i recruteze pe cei care îi seamănă, pentru ca împreună să lupte împotriva ordinii nedrepte care li s-a impus.

„Plina de evenimente dramatice și de întorsături de situație tulburătoare, Sabia de sticla este o continuare alertă și palpitantă pentru cititorii Victoriei Aveyard.“
Booklist

Data apariției 24 iul. 2023
Titlu original Glass Sword
ISBN 978-606-43-1346-1
Cod bară 9786064313461
Autor Victoria Aveyard
Traducător Ruxandra Toma
Editura Nemira
Colecția Young Adult
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 504
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.4350

Al treilea volum al seriei REGINA ROȘIE.

TOȚI VOR SFÂRȘI ÎN FLĂCĂRI

În Colivia regelui, al treilea volum din seria de succes REGINA ROȘIE, rebeliunea ia proporții și loialitățile tuturor sunt puse la încercare.

Acum fără puteri și bântuită de greșelile fatale pe care le-a făcut, Mare Barrow e prizonieră. Trăiește din mila unui băiat pe care l-a iubit cândva, dar care i-a răspuns numai cu minciuni și trădări. Ajuns rege, Maven complică plasa de păianjen țesută de răposata lui mamă și încearcă să păstreze controlul asupra întregului regat. Roșiii continuă să recruteze și se pregătesc tot mai intens pentru război. În mijlocul lor, Cal, prințul exilat, va face totul pentru a recupera tronul și inima lui Mare. Toată lumea pare la un pas să explodeze.

„Aveyard are un fler pentru situații dramatice, pe care cititorii le vor devora. Acțiunea pornește în trombă și tensiunea nu scade până la ultima pagină.“
School Library Journal

Data apariției 10 aug. 2023
Titlu original The king’s cage
ISBN 978-606-43-1347-8
Cod bară 9786064313478
Autor Victoria Aveyard
Traducător Ruxandra Toma
Editura Nemira
Colecția Young Adult
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 568
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.4860

Al patrulea volum din seria REGINA ROȘIE.

ORICE VICTORIE ARE UN PREȚ

Trădată și îndurerată, Mare este hotărâtă să distrugă o dată pentru totdeauna regatul Norta și pe Maven, pentru a asigura libertatea oștirii roșiilor și a tuturor celor ca ea.

Dar nicio bătălie nu se câștigă singură, așa că Mare va trebui să se alieze cu cel care i-a frânt inima. Puternicii prieteni argintii ai lui Cal și Garda Stacojie se vor dovedi esențiali în lupta care o așteaptă.

Maven însuși este atât de obsedat să o recucerească pe Mare, încât e dispus să plătească oricât, chiar să distrugă orice și pe oricine îi stă în cale.

Războiul e iminent. Cum se va sfârși povestea pentru fetița cu fulgere?

Data apariției 10 aug. 2023
Titlu original War Storm
ISBN 978-606-43-1348-5
Cod bară 9786064313485
Autor Victoria Aveyard
Traducător Ruxandra Toma
Editura Nemira
Colecția Young Adult
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 744
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.6400

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *