Semnal editorial 563: Noutăți sau în curs de apariție la Editura Crime Scene Press (XVII) – McIllvaney & Rankin, Cosby, Cleeves, Fossum, Abel, de la Maza, Benacquista

ROMANUL ESTE DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDĂ, LA UN PREȚ SPECIAL, PÂNĂ ÎN 23.05.2023, ORA 23:59.

Prezentare carte

Romanul a primit British Book Award 2022 pentru Cel mai bun thriller

Avocatul Bobby Carter a făcut multe pentru cine nu trebuie. Când cadavrul îi este găsit în spatele unui pub aflat sub protecția unui șef interlop, echilibrul fragil care a însemnat o relativă liniște în Glasgow e spulberat. Pe lângă rude îndurerate și mai mulți prieteni puternici, Carter a lăsat în urmă și destui dușmani. Așadar, cine e vinovat de moartea lui?

Inspectorul Jack Laidlaw are o reputație notorie. Nu e un bun coechipier, însă are un al șaselea simț în materie de ce se întâmplă pe stradă. Șeful său aruncă rapid moartea lui Carter în spinarea rivalităților obișnuite dintre interlopi, dar Laidlaw știe că lucrurile nu sunt așa simple. În timp ce două bande sunt în prag de război, el trebuie să-l găsească pe ucigașul lui Carter înainte ca tot orașul să explodeze.

Un roman noir de înaltă clasă.

Receptare critică

„Lumea creată de McIlvanney și Rankin prezintă conflicte extrem de fluide. O șansă neprețuită de a mai petrece câteva ore alături de o serie care s-a sfârșit mult prea repede.”

Kirkus Reviews

„Fantastic – e ca și cum ai fi martor la Big Bang-ul genului noir scoțian, în compania celui mai mare reprezentant al său în viață… E ca și cum Maradona și Messi ar juca în aceeași echipă.”

Lee Child

„Talentul lui McIlvanney de a evoca umanitatea dură a clasei inferioare din Glasgow le va aminti cititorilor nu doar de Rankin și contemporanii săi scoțieni, ci și de englezul John Harvey și, peste Ocean, de Michael Connelly.”

Booklist

Titlu original The Dark Remains
Traducător Liviu Szoke
ISBN 978-630-6542-21-5
Format 13 x 20 cm, trade paperback cu supracopertă
Anul apariției 2023
Nr. pagini 264

ROMANUL ESTE DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDĂ, LA UN PREȚ SPECIAL, PÂNĂ ÎN 23.05.2023, ORA 23:59.

Prezentare carte

Premiul Barry 2022 pentru Cel mai bun roman de suspans

Doi tați. Doi fii uciși. O misiune de răzbunare.

Ike Randolph a ieșit din închisoare de cincisprezece ani, iar de atunci nu a mai primit nici măcar o amendă rutieră. Dar un bărbat de culoare care se trezește cu poliția la ușă știe să se teamă.

Ultimul lucru pe care se așteaptă să-l audă e că fiul lui a fost ucis împreună cu soțul acestuia, Derek, un tânăr alb. De cealaltă parte, Buddy Lee, tatăl lui Derek, încă mai are cunoștințe în lumea interlopă și vrea să afle cine i-a ucis băiatul.

Ike și Buddy Lee, doi foști deținuți care nu au în comun decât trecutul de infractori și iubirea pentru fiii lor, se aliază în dorința lor disperată de a se răzbuna. În căutarea adevărului, cei doi bărbați înăspriți își vor înfrunta prejudecățile față de băieții lor, dar și unul față de celălalt.

Provocator și alert, romanul lui S.A. Cosby este o poveste despre răzbunare sângeroasă și schimbări emoționante – și poate chiar mântuire.

Receptare critică

„Superb… Ajunge drept în miezul celor mai importante întrebări din vremurile noastre.”

Michael Connelly

„Scriitura lui Cosby e vibrantă și ingenioasă, acțiunea – exuberantă și neobosită… Poate că veniți pentru premisă, dar veți rămâne pentru modul în care e spusă povestea. Cosby scrie într-un spirit al abundenței generoase și al abandonului plin de veselie.”

New York Times

„Provocator, violent – dar și superb și emoționant.”

Washington Post

„O experiență viscerală completă, un junghi ascuțit în inimă și o încântare pentru simțuri.”

NPR

Titlu original Razorblade Tears
Traducător Dan Doboș
ISBN 978-630-6542-04-8
Format 13 x 20 cm, trade paperback cu supracopertă
Anul apariției 2023

Prezentare carte

Un nou roman din seria Vera Stanhope

Proprietarii unei vile din liniștita comunitate Valley Farm îl angajează pe Patrick, un tânăr ecolog, să aibă grijă de casă cât sunt plecați. Dar Patrick e găsit mort la marginea drumului către vale – un loc superb și izolat în care să mori.

Vera Stanhope ajunge la fața locului împreună cu echipa ei. Când caută în podul vilei, descoperă cadavrul unui al doilea bărbat. Cele două victime nu au în comun decât fascinația pentru molii și plăcerea de a captura aceste ființe fragile.

Dar cele trei cupluri care locuiesc în complexul Valley Farm ascund și ele lucruri întunecate. Atrasă în lumea claustrantă a ciudatei comunități, Vera își dă seama că e posibil ca acolo să fie captive multe secrete mortale.

Receptare critică

„Cel mai bun roman dintr-o serie superbă.”

Globe and Mail

„Bine structurat, cum e caracteristic pentru Cleeves, având multe personaje complexe de care să ne bucurăm.”

Kirkus Reviews

 

Vânătorul de fluturi este o interpretare splendidă, solid concepută, a unui mister «cu camera închisă» în genul celor din epoca de aur, iar Vera este, ca de obicei, o încântare.”

The Guardian

„Cleeves conturează cu mână de maestru relațiile complexe ale Verei cu colegii ei anchetatori, precum și resorturile ascunse ale tensiunii din cercul celor afectați de crimă, atingând subiecte precum relațiile dintre clase sociale, letargia vârstei de mijloc, precum și amăgirile, slăbiciunile și gingășia căsniciilor îndelungate.”

Publishers Weekly

Titlu original The Moth Catcher
Traducător Roxana Brînceanu
ISBN 978-606-8959-24-6
Format 13 x 20 cm, trade paperback cu supracopertă
Anul apariției 2023

ROMANUL ESTE DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDĂ, LA UN PREȚ SPECIAL, PÂNĂ ÎN 23.05.2023, ORA 23:59.

Prezentare carte

Un nou roman din seria Konrad Sejer

Ragna trăiește conform unor reguli stricte: îi place serviciul ei pentru că e plin de rutină, îi place să se așeze în fiecare zi în același loc din autobuz, îi place să cumpere în fiecare zi aceleași lucruri de la magazinul de cartier. Are nevoie de ordine în viață. Și chiar are, până în ziua când în cutia poștală găsește un plic cu numele ei, iar înăuntru o amenințare scrisă cu litere de-o șchioapă.

Ragna își dă seama că trebuie să se folosească de toate mijloacele pentru a se apăra.

Oscilând între interogatoriul pe care îl realizează inspectorul Konrad Sejer cu Ragna și întâmplările șocante care au dus la arestarea ei, romanul sondează nebunia plauzibilă din viața de zi cu zi și îl face pe cititor să-și pună întrebări până în ultima clipă.

Receptare critică

„Capacitatea lui Fossum de a face minți omenești obișnuite, deseori rănite, să trosnească și să scânteieze în toate culorile curcubeului este punctul ei forte ca scriitoare.”

Aftenposten

„Romanul conține toate elementele care o fac pe Fossum să se numere printre cei mai buni scriitori norvegieni de literatură polițistă: cercetarea psihologică profundă, disconfortul sinistru, tulburător și nebunia plauzibilă din viața cotidiană… Ceea ce e de negândit pândește și freamătă în interiorul textului, creând suspans pe măsură ce povestea înaintează spre finalul șocant.”

VG

Titlu original Hviskeren
Traducător Iulia Dromereschi
ISBN 978-606-8959-86-3
Format 13 x 20 cm, trade paperback cu supracopertă
Anul apariției 2023
Nr. pagini 304

Primul volum din seria Milo Malart

După ce e răpit, un politican și bancher cunoscut din Barcelona e descoperit mistuit de flăcări pe La Pedrera, clădirea proiectată de geniul catalan Antoni Gaudí. La autopsie se descoperă că în cele cinci zile de captivitate nu a primit nici mâncare, nici apă. Un amănunt care lasă autoritățile în impas și blochează investigația.

Procurorul care se ocupă de caz e nevoit să apeleze la măsuri disperate. Milo Malart, inspectorul cu metode de lucru neortodoxe, dar cu un talent indiscutabil, e chemat înapoi la Brigada Omucideri ca să elucideze misterul.

Dar Malart a fost până acum pus pe liber pentru că a agresat un superior. Mai mult, e împovărat de datorii și a intrat depresie din pricină că nepotul său s-a sinucis. Iar în starea în care se află acum, teoriile sale sunt întâmpinate cu scepticism.

Asta până când încep să se adeverească, iar pericolul care bântuie prin Barcelona nu mai poate fi neglijat…

Un roman pe care nu-l poți lăsa din mână, captivant și înfricoșător în același timp.

Receptare critică

„Absolut uluitoare!”

Madame Figaro

„Un cocktail năucitor: un polițist clasic, o tramă larssoniană, un thriller în stilul lui Dan Brown, moravuri, corupție politică și excesele televiziunilor mizerabile. Sáinz de la Maza asamblează toate aceste elemente cu o mare pricepere.”

El Períodico de Catalunya

„Lumea interlopă a Barcelonei e în creștere. Un amestec de suspans și thriller, care ne amintește de Se7en, este prima incursiune a lui Sáinz de la Maza în literatura de gen – și o ia în serios.”

La Vanguardia

„Un val de crime la fel de negru ca pălăria unui toreador.”

Le Point

Titlu original El verdugo de Gaudí
Traducător Georgiana Nuțu
ISBN 978-606-8959-88-7
Format 13 x 20 cm, trade paperback cu supracopertă
Anul apariției 2023

ROMANUL ESTE DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDĂ, LA UN PREȚ SPECIAL, PÂNĂ ÎN DATA DE 23.05.2023, ora 23:59.

Prezentare carte

Tiphaine și Sylvain, Laetitia și David.

Două cupluri de vecini și prieteni, având câte un copil de aceeași vârstă.

Două cupluri unite, care împart un perete al casei și locuiesc unul lângă celălalt în armonie perfectă.

Până în ziua tragediei.

Un accident care spulberă armonia idilică, în urma căruia nici peretele despărțitor al casei, nici gardul viu din grădină nu îi va putea proteja unii de ceilalți.

Un roman psihologic intens, tulburător, care arde la foc mocnit și explorează teme precum instinctul matern, vinovăția, suspiciunea, paranoia și ura.

Receptare critică

„Barbara Abel nu are egal în modul cum distilează angoasa, manipulând cititorul, multiplicând întorsăturile și răsturnările de situație.”

Avantages

„Paranoia, vinovăția, trădarea și minciunile vor preschimba relația dintre cele două cupluri inseparabile într-un infern de gheață, totul într-o escaladere lentă, până la finalul cumplit și neașteptat de întunecat, dar extraordinar de bine realizat.”

Elle

„Un roman întunecat, foarte întunecat. Genul de carte care te apasă, îți dă fiori, frânge ceva din tine.”

Questions de femmes

Titlu original Derrière la haine
Traducător Simona Brînzaru
ISBN 978-630-6542-15-4
Anul apariției 2023
Format 13 x 20 cm, trade paperback cu supracopertă
Nr. pagini 272

ROMANUL ESTE DISPONIBIL PENTRU PRECOMANDĂ, LA UN PREȚ SPECIAL, PÂNĂ ÎN 23.05.2023, ORA 23:59.

Prezentare carte

Roman răsplătit în 1992 cu trei premii ale literaturii de gen, printre care Marele Premiu pentru Literatură Polițistă din Franța

Unele favoruri pur și simplu nu pot fi refuzate

Când acceptă să compună o scrisoare de amor pentru prietenul său Dario, Antonio nu știe ce reacție în lanț va declanșa gestul lui. Când Dario este ucis, Antonio descoperă că a primit în moștenire o mică vie în apropiere de Napoli. Oroare: vinul e de nebăut, iar în spatele afacerii se ascunde o mare combinație ilicită. Mirosul banilor atrage atenția nedorită a Mafiei și Vaticanului, precum și ura neînfrânată a localnicilor. Iar cum mafiosi nu sunt tocmai uși de biserică și cum monsignori se pot comporta exact ca zișii mafiosi, Antonio va avea parte de încurcătura vieții lui.

Titlu original La Commedia des ratés
Traducător Nicolae Constantinescu
ISBN 978-6306-6542-26-3
Format 10 x 16,5 cm, pocket
Anul apariției 2023
Nr. pagini 224

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *