Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-content/themes/jumla/functions.php on line 332
GAUDEAMUS 2022: Lansări de iarnă la METEOR PRESS - Biblioteca lui Liviu

Ar putea fi o imagine cu carte şi text

Editura METEOR PRESS vă invită, cu ocazia marelui târg de carte Gaudeamus, la standul din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu trei lansări cu tematică diversă, cu o promoție irezistibilă, oferte pentru lista de cadouri de la Librarul și, ca de fiecare dată, cu cele mai frumoase gânduri pentru toți cititorii săi.

Iată și programul lansărilor:

JOI – 8 decembrie, ora 18.00, la standul Meteor Press – Volumul Jurnal de front. Din jurnalul unui medic în Războiul de Întregire, 1916 – 1919, scris de Corneliu Gancevici. 

Viața lui Corneliu Gancevici, autorul acestui jurnal, a fost efervescentă și a lasat urme adânci în domeniul medical, pe care nu l-a părăsit niciodata. În anumite perioade ale vieții, indiferent de opiniile politice, și-a făcut datoria ca militar față de țară și, în egală măsură, nu și-a abandonat convingerile militante. Memorialistica sa din Războiul de Întregire scrisă, totuși, la începutul anilor `60, prezintă realitatea dură a războiului, tușată și mai întunecat de convingerile revoluționare intime. Oameni corecți și oameni incorecți, eroi și sacrificii, escroci și combinații veroase, toate au existat și s-au perpetuat. Prin ochii medicului, toate capătă o altă dimensiune, în care finalul nu poate fi decât o societate egalitară. Visul i s-a împlinit, deși nu știm dacă realitatea postbelică a celui de-Al Doilea Război Mondial i-a împlinit așteptările. Oricum, la 25 de ani orice om are așteptări și este înclinat spre acțiuni revoluționare. Poate tocmai de aceea amintirile sale de război, pline de oameni, fapte și întâmplări, sunt atât de critice, dar extrem de incitante.

Invitați la acest eveniment sunt: Prof. Univ. Dr. Alin Spânu, Prof. Univ. Dr. Florian Banu, Prof. Univ Dr. Florian Bichir. Moderator: Bedros Horasangian.    

SÂMBĂTĂ – 10 decembrie, ora 14.00, la standul Meteor Press va fi lansat volumul Geostrategia, de Silviu Neguț. 

Lucrarea Geostrategia cuprinde 11 capitole fiind precedată de un Cuvânt înainte și încheiată cu un Epilog, plus o bogată bibliografie (peste 250 titluri de cărți, articole, studii, rapoarte) și o adecvată iconografie (schițe de hărți, tabele, grafice etc.).

Pentru o înțelegere adecvată a lucrării de față, avem câteva menționări făcute chiar de autorul cărții, Silviu Neguț, în Cuvântul înainte din Rezumatul cărții: “Mai întâi are loc o punerea în temă cu subiectul și cu drumul parcurs de la strategie la geostrategie și prin ce anume se diferențiază aceasta din urmă de geopolitică. De asemenea, sunt semnalate unele inadvertențe privind geostrategia, aceasta fiind confundată cu polemologia, geografia militară și geografia războiului ori chiar cu geopolitica, fie până la suprapunere, fie ca o disciplină a acesteia. În continuare sunt trecute în revistă problemele abordate pe capitole: lumea la începutul mileniului III, cu așteptările omenirii și reversul acestora, jocurile și jucătorii de pe scena mondială; fundamentele specifice geostrategiei, diviziunile acesteia, doctrinele geopolitico-geostrategice; construcțiile geostrategice statale, imperiale și ca blocuri regionale; Eurasia ca miză geopolitică și geostrategică a secolului XXI; Asia de Nord-Est și noua ordine mondială în secolul XXI; geostrategia energiei ca parte a hardpower și geostrategia nucleară cu accent pe arma nucleară în strategia disuasiunii/descurajării. Lucrarea se încheie cu un Epilog, în care sunt concentrate și comentate evenimentele majore conexate geostrategiei, de la evenimentele din Europa Centrală și de Est din anii 1989-1991 la pandemia de COVID-19 (coronavirus), care a dereglat starea socialpolitică a lumii, având consecințe similare unui război clasic de anvergură, dacă luăm în calcul numărul de „victime” (persoane infectate).”

La acest eveniment vin să vorbească despre carte: Prof. Univ. Dr. Silviu Neguț, autorul cărții, Prof. Univ. Dr. Adrian Cioroianu, Conf. Univ. Dr. Marius Neacșu, Prof. Univ. Dr Constantin Hlihor. Moderator: Bedros Horasangian.

SÂMBĂTĂ – 10 decembrie, ora 15.30, la standul Meteor Press, va avea loc lansarea volumului Miss Dior. O poveste despre curaj și modă din vremea războiului, scris de Justine Picardie.

Această carte înseamnă cunoaștere, sensibilitate și pasiune. Prezintă viața complexă și fascinantă a Catherinei Dior, sora marelui creator de modă Christian Dior și cea care a inspirat crearea celebrului parfum și – de ce nu? – a celebrei rochii Miss Dior. Înainte de apariția acestei cărți, Catherine Dior era extrem de puțin cunoscută publicului larg, doar cercetătorii care au studiat viața fratelui ei, Christian, ajungând să afle, tangențial, câteva informații despre ea, atunci când au pășit pe urmele acestuia. Urme care de multe ori era comune cu cele ale Catherinei.

Munca autoarei, Justine Picardie, a fost una uriașă. Ea nu s-a lovit doar de lipsa izvoarelor, a surselor primare legate de viața Catherinei, ci a fost nevoită să străbată distanțe lungi, încercând să calce pe urmele Catherinei și să înțeleagă mai bine de ce aceasta a fost atât de discretă în a-și povesti trecutul. Picardie a intervievat și a discutat cu mulți oameni care au cunoscut-o pe Catherine și s-a folosit, în cercetarea ei, de puținele documente existente în arhive, dar și de scrisori și memorii ale apropiaților și cunoscuților Catherinei. Plecând din Normandia, din Granville, localitatea natală a Catherinei, trecând prin Paris, ajungând apoi în cealaltă parte a Franței, în Provence, pe malul Mării Mediterane, dar vizitând și locurile în care altădată se aflau lagărele de concentrare din Germania nazistă, Justine Picardie reușește nu doar să scrie cald despre Catherine Dior, ci împărtășește cititorului și emoțiile pe care le trăiește în diferite momente ale cercetării ei. „În ceea ce-i privește pe autorii care scriseseră până atunci despre viața lui Christian Dior, puțini au fost interesați în mod special de Catherine sau măcar conștienți de deportarea ei la Ravensbrück. De parcă lumea ermetică a modei nu era deloc interesată de o femeie precum Catherine Dior sau de suferința pe care ea a îndurat-o; nu au fost interesați nici măcar de modul în care experiențele ei au jucat un rol în raportarea fratelui ei la modă și feminitate.” 

Da, Catherine Dior a fost una din eroinele Rezistenței Franceze din cel de-al Doilea Război Mondial. A iubit Franța, a fost o susținătoare a lui de Gaulle și a știut că, pentru libertatea lui, un om trebuie să lupte. Iar ea a luptat. Cu armele ei. Și pentru asta a suportat consecințele torturilor în celulele Gestapoului, a fost deportată în mai multe lagăre de concentrare din Germania, a purtat cu ea, de-a lungul vieții, dureri teribile la șolduri, spate și picioare (pricinuite de lunile de muncă forțată și de marșul morții), a suferit de artrită cronică și reumatism. Iar meritele ei au fost recompensate cu nenumărate decorații și medalii, primite din partea guvernelor francez, englez și polonez. Însă „ea nu se lăuda niciodată cu propriile ei realizări, nici cu medaliile care îi fuseseră decernate pentru curajul ei, nepomenind vreodată nici măcar de Legiunea de Onoare, pe care a primit-o în 1994.”

După război, viața ei s-a împărțit între iubire și responsabilitate. Între iubirea pentru oameni și flori și responsabilitatea față de moștenirea lăsată de fratele ei, Christian, lumii întregi. Catherine a trăit discret, demn, fără să epateze și fără să ceară nimic. A vrut doar să arate lumii că o viață demnă poate fi trăită în liniște, discreție și iubire.

Sunt invitați să prezinte cartea: Prof. Univ Dr. Daniela Zeca Buzura și Prof. Univ Dr. Adrian Cioroianu. Moderator: Bedros Horasangian.

Dragilor, editura Meteor Press vă așteaptă la Târgul Gaudeamus cu reduceri semnificative, de la 25% la 60%. Librarul vă va răsfăța cu produse care vă vor completa lista de cadouri pentru sărbători.

PARTENERI MEDIA: Liternet.ro, Cititor.net, Cititor călător,  BookHub, Literatura pe tocuri, Booknation, Dusa cu cartea, Delicatese literare, Porția de citit, Pagini de zi și noapte, Agentia de Carte, Pasiunea cititului, Anca și cărțile, Stil de vedetă, Bucuria lecturii, Domus-pr.ro, Momente de viață, Prefata de carte, BonCafé, E-femeia.ro, Lecturi și Arome, Jurnalul iubirii, Biblioteca lui Liviu, CiteșteEmil, Rabbit Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *