Comunicat de presă: Editura CUANTIC lansează cartea „Valorile și evoluția conștiinței” de Adriana S. James

În luna septembrie, Editura CUANTIC aduce în atenția cititorilor primul său proiect editorial – cartea „Valorile și evoluția conștiinței” de Adriana S. James.

Editura Cuantic a luat ființă în 31 august 2022, chiar de Ziua limbii române!

Ne propunem sa edităm, în primul rând, cărți cu teme de dezvoltare personală, business, istorie, lucrări care să aducă în atenția cititorilor realizări importante ale societății din ultimii 30-50 de ani.

Am identificat un segment de piață ce are ca surse de conținut experiența profesională și personală a autorilor (români – în primul rând -, fără a exclude autorii străini), relevanți pentru domeniile lor de activitate (de exemplu: marketing, sociologie, programare neurolingvistică, istorie, politică, biografii).

Numele ales al editurii – Cuantic – are la bază saltul în învățare, în dezvoltarea personală a fiecărui cititor, salt dat de cunoaștere, de aflarea unor informații relevante si valoroase la nivel individual și colectiv.

Prima carte apare în septembrie 2022, titlul complet acesteia fiind „VALORILE și evoluția conștiinței. Sursele conflictului în valorile noastre moderne” de Dr. Adriana James.

Este o  traducere din limba engleza, și va fi lansată la Cluj-Napoca pe 18 septembrie, la ora 17.00, la Festivalul International de Carte Transilvania.

Despre conținutul cărții

Cartea descrie existența a opt moduri diferite de gândire care sunt strâns conectate cu valorile noastre individuale. Aceste opt moduri de a gândi corespund celor opt tipuri diferite de valori pe care le numim niveluri de valori. Aceste niveluri de va­lori vor explica, totodată, dintr-un punct de vedere diferit, de ce ne confruntăm cu conflicte atât în viața personală, cât și în lumea de azi și cum se raportează asta la viața noastră de zi cu zi.

Valorile personale sunt determinate individual și sunt răspunzătoare pentru motivația noas­tră și, ca urmare, și pentru comportamentele noastre. Ele pot fi descoperite, modificate și reorganizate. Cu toate acestea, valorile noastre formează baza sistemelor noastre de convingeri și operează în cea mai mare parte inconștient și, deci, automat.

Cei mai mulți oameni sunt îngrozitor de ignoranți față de efectele pe care le au valorile asupra vieții lor. Cartea de față explică aceste efecte.

De ce trăim? De ce murim? Ce este această viață pe care părem că nu o înțelegem? Răspunsurile la aceste întrebări sunt la fel de multe și de variate ca oamenii de pe această planetă.

Cum facem față lumii din jurul nostru, aflată în continuă schimbare? O lume în care automatizarea duce la pier­derea locurilor de muncă, iar dispariția banilor face ca viitorul să fie atât de nesigur?

Cum facem față conflictelor în care intrăm cu alte persoane, culturi, cu membri ai familiei, cu colegi de muncă, ba chiar cu noi înșine? Din nou, ideile reliefate în carte contribuie la aflarea răspunsurilor la aceste întrebări.

Despre autoare

Dr. Adriana James este expert în domeniul programării neurolingvistice (NLP), al hipnozei, al NLP și al Time Line Therapy. Este autoarea Time Line Therapy Made Easy și coautoarea The Secret of CreatingYourFuture® (alături de Tad James).

Totodată, organizează cursuri și seminare în special în SUA, Africa de Sud și Australia, dar și în Japonia și în țări europene, dobândind recunoaștere internațională în acest nou domeniu ca una dintre foarte puținele femei de succes care au atins gradul de Master Trainer of NLP. Este și o autoare activă de articole pe www.NLPCoaching.com, dezvoltând noi tehnici de analiză, logică și gândire critică. Adriana este Master Trainer al tehnicilor Time Line Therapy®, metodă prin care le arată oamenilor cum să scape de temerile acumulate și de alte emoții negative din trecut.

Adriana s-a născut în  România, într-o familie pătrunsă de tradițiile și valorile clasice ale individualismului și muncii asidue. La 22 de ani, și-a încheiat studiile de licență la Conservatorul de Muzică din București. A dobândit apoi o diplomă de master în muzica clasică, specializarea Vioară, ajungând într-un final concertmaistru la Opera din Sydney.

În 1998, ea a devenit Trainer Certificat de NLP, absolvind câțiva ani mai târziu programul de Master Trainer în domeniu. Adriana a părăsit lumea muzicii clasice pentru a-și deschide propria Companie de Training NLP în Sydney, Australia. Și-a continuat studiile în domeniu, obținând o diplomă de doctorat în studii ezoterice. În prezent locuiește în SUA. A călătorit și a studiat culturile din aproximativ alte douăzeci de țări și a remarcat cum nivelurile valorilor se reflectă în gândire și creează fie conflict, fie pace. Asta i-a oferit o cunoaștere profundă a nivelurilor și a evoluției. Dr. Adriana James este un model puternic și pozitiv pentru femeile din întreaga lume. Căldura și inteligența ei autentică, împreună cu dorința ei de a împuternici oamenii, sunt încântătoare și irezistibile.

 

Din prefața la ediția în limba română, semnată de Gina Veveriță, Master Trainer NLP, am extras următoarele:

Există un stadiu ultim de maturizare a unui adult? Cum am putea defini perfecțiunea ființei umane? Care ar fi criteriile… și cine le decide? Cum am putea să evaluăm la ce nivel de evoluție al conștiinței umane se află o persoană și cât de reală este această evaluare? Există vreo legătură între nivelurile de valori și coeficientul de inteligență? Poți să sari peste unul dintre niveluri? Este evoluția garantată tuturor ființelor umane? Care sunt factorii care o declanșează, în ce condiții se întâmplă și dacă e permanentă sau există și regresii, sunt o parte din întrebările la care cartea VALORILE și evoluția conștiinței răspunde.

Într-o Românie care trece printr-o criza mare de valori, cartea Adrianei James aduce claritate și înțelegere în interpretarea diferitelor comportamente precum și a cauzei care le declanșează.

Cartea este recomandată de Eusebiu Burcaș, cunoscutul antrenor de educație financiară:

Adriana James, ne oferă un ghid practic de identificare si ierarhizare a valorilor personale cu aplicare imediată în viața fiecăruia dintre noi. Extrem de utilă este lectura pentru fiecare rol pe care-l jucăm în viață, de la copil la părinte, soț/soție sau lider. Structura ierarhiei valorilor face lumină atât pentru cei ce se găsesc la începutul explorării rolului valorilor cât și pentru cei aflați pe treptele superioare ale conștiinței.

Eusebiu Burcaș, burcash.ro

 

Traducător:        Bogdan Olteanu

Partener media: GOLD FM

Nr de pagini:       624

Format:               13 x 20 cm

ISBN:                   978-606-95576-0-0

Preț lansare:       149.90 lei

Cartea va fi disponibilă din 15 septembrie pe emag.ro, librex.ro, Librăria Mihai Eminescu București, Librăria Bookstory Cluj și la Festivalul Internațional de carte Transilvania, în perioada 15-18 septembrie.

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *