Semnal editorial 301: Margaret Atwood – Femeia-oracol

Ar putea fi o imagine cu text care spune „MARGARET ATWOOD FEMEIA-ORACOL AUTOAREA BESTSELLERURILOR POVESTEA SLUJITOAREI TESTAMENTELE CORÍNT FICTION”

Joan Foster, eroina romanului, a dus o viață de fugară, asumându-și diferite identități. Obezitatea din adolescență și criticile constante ale mamei ei o determină să fugă din Canada în Anglia, unde se descoperă pe sine însăși ca autoare de romane de amor ieftine, o îndeletnicire pe care o ascunde față de Arthur, soțul ei activist, care tot visează la o revoluție.

Când scrierile lui Joan își găsesc expresia finală într-un volum de poezie feministă care devine bestseller, ea este copleșită de valul publicității și al notorietății.

Incapabilă de a jongla simultan cu mariajul care se destramă, cu aventura ei nesăbuită cu un artist excentric și cu disputa cu un șantajist al celebrităților, Joan își înscenează moartea și fuge în Italia, hotărâtă să ia totul de la zero. Dar, după ce s-a ascuns o viață întreagă, ea descoperă că invizibilitatea care a chinuit-o cândva este acum imposibil de redobândit.

 „Strălucitoare și amuzantă. Nu pot spune cât de mult m-a entuziasmat lectura ei – totul funcționează perfect. O carte extraordinară.”  JOAN DIDION

„În Femeia-oracol, Joan Foster, protagonista și scriitoarea din roman, nu numai că pare a fi constant sub influența directă a personajelor sale (și nicidecum invers), imitându-le adesea reacțiile, dar însăși viața ei pare a fi desprinsă dintr-un roman (gotic, în special, ca acelea pe care le scrie sub un alt nume) în care nimic nu este ce pare a fi, iar personajele ascund mereu câte un secret teribil.” FLORIN IRIMIA

„Un roman foarte nostim, o poveste spusă grațios, cu detașare ironică și multă artă.” WASHINGTON POST BOOK WORLD

MARGARET ATWOOD (n. 1939) este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a peste 35 de volume de proză, poezie şi eseuri critice, traduse în zeci de limbi. A scris romane (Alias GracePovestea cameristeiOchi-de-pisicăOryx şi CrakeAsasinul orbFemeia comestibilă etc.), volume de proză scurtă (Dancing Girls and Other Stories etc.) şi de poezii (The Circle GameInterlunar, Morning in the Burned HouseEating Fire: Selected Poetryetc.), precum şi literatură pentru copii. Printre numeroasele premii care i-au fost acordate se numără Booker Prize, The Governor General’s Award, Giller Prize, Premio Letterario Internazionale Mondello, Toronto Book Award, Sunday Times Award for Literary Excellence, Premio Príncipe de Asturias de las Letras. Este membră a Societăţii Regale din Canada, i s-a conferit Ordinul Norvegian al Meritului Literar şi titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor al Franţei. În prezent locuieşte la Toronto.

AUTOR(I):MARGARET ATWOOD
TIP COPERTĂ:SOFTCOVER
ISBN:9786067939668
FORMAT:13 X 20 CM
EDITURA:CORINT
AN APARIȚIE:2021
NUMĂR PAGINI:448
TRADUCERE:GABRIELA NEDELEA

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *