Amintiri din SF-ul romanesc

Se pare ca atunci cind sunt plecat se intimpla lucruri iesite din comun si mai apare si cite un mic scandal care sa mai dea sare si piper comunitatii SF romanesti care se pare ca duce lupte interne pentru ce si pentru cum ,nimeni nu stie?! poate ma lamureste si pe mine careva. Se pare ca tot buclucul s-ar fi iscat de la premiul Vladimir Colin unde componenta juriului ar fi votat cu totul altceva decit ce ar fi fost obiectiv sau normal si daca stau sa ma gindesc este cel mai important premiu al sefeului romanesc nu un premiu de amatori  ca Premiul Fan SF. Poate daca ati veni cu lamuriri si toata povestea m-as edifica si eu asupra adevarului si cred ca am elimina si acest mic scandal din viata sefeului romanesc. Astept cit mai repede lamuri deoarece saptamina viitoare voi pleca iar din tara.

Pina atunci am de facut citeva remarci si anunturi, premiere fois: daca romanii isi puneau genialitatea de a se certa din cel mai mic nimic sau pentru orice pricina in slujba scriiturii de scince fiction americanii ar fi fost desfiintati impreuna cu Hugo si Nebula, iar premiile si ar fi  luat nume romanesti, ginditi-va numai un pic la asta si mai vorbim; deuxieme fois: va rog sa-mi faceti o lista cu romanele SF romanesti aparute in ultimii zece ani, dar science fiction de adevaratelea; cine va reusi asta ma voi gindi si la un premiu pentru el iar la intoarcerea mea in tara i-l voi da; troisieme fois: imi pare al dracului de bine ca au aparute numai carti bune de la un timp incoace si nu mai incetez sa ma minunez de atita rasfat, las ca-i bine pentru noi cititorii, daca ma intorc in trecut, acum zece ani eram in perioada evului mediu in SF-ul romanesc(,cea mai neagra, no books and forbiden to read).

Sa traiasca si sa infloreasca Editura Trei ca tare bine cade inimii mele cind mai vad ca apare cite o bunatate de carte in bunul stil science fiction

Cioburi de stelerestul il aflati voi daca sunteti curiosi.Felicitari coordonatorului de colectie doamna Magdalena Marculescu !

Oraşul abisului

Si fiindca tot veni vorba de super bunataturi cititi Reynolds fara doar si poate!

Cum putea Nemira sa lase stindardul jos asa ca nu ezitati si cumparati alt Reynolds

peste ani veti fi mindri posesori ai cartilor unui autor care a devenit la fel ca Asimov, Clarke sau Heinlein.

Ce mai pot spune despre Simmons, Colin, Colfer, Erickson si Joan D.Vinge sau almanahul Anticipatia editie speciala, si ultimele numere din CPSF, viata este destul de roz si cu tente aurii de soare asa ca avem ce citi.

Dar pentru cea mai tare experienta in materie de SF, un adevarat roller-coaster al lecturii recomand oricind si oricum

   

PETER F.HAMILTON cel mai tare scriitor ever, my opinion, un scriitor cosmic cu adevarat.

Cit timp cititi aceasta postare asezonati-o cu ceva Deep Purple,Janis Joplin,Guns n’Roses si Brian Adams si satisfactia voastra va fi maxima.

posted by voicunike

You might also like

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *