O toamna fierbinte ca polul iadului

Dupa o vara caniculara si care a avut mai putine aparitii cu carti, se pare ca venirea toamnei e de bun augur. Se anunta o toamna hot,hot,hot! si foarte bogata cu multe carti indelung asteptate.
Pentru ca GRRM are multi fani vreau sa va anunt ca pe 29 septembrie se va lansa A Dance with Dragons ,multasteptatul volum 5 din ASOIAF,la noi volumul 4 este in curs de traducere-A Feast for Crows-urmind ca in iarna sa fie gata,cred ca in martie cartea va fi pe piata si sper din tot sufletul ca volumul 5 sa fie la Bookfest 2010 tradus deja in romaneste!
Ca intotdeauna Nemira editura noastra de suflet ne-a pregatit numai „delicatese”,urmeaza sa apara Antologia Wastelands(super cool), o surpriza tare-Blaze de Richard Bachman alias Stephen King, din seria surprize si promisiuni indeplinite(uite d-aia iubesc eu asa de tare Nemira) va aparea volumul doi din Jocurile Foamei o carte extrem de buna!,din seria Heorot va aparea volumul doi Beowulf’s Children ; printre alte surprize vor mai fi Vernor Vinge,Stephen Donaldson,Michael Stackpole,Stan Nichollson cu vestitii lui Orci,Lucius Shepard si Peter F. Hamilton.
Indeaproape cu motoarele incinse vine MillenniumPress cu citeva surprize dar si titluri aparute,pentru cei care nu s-au numarat printre norocosi aflati ca se va reedita Antologia Cyberpunk- a nu se rata-,va aparea o carte exceptionala scrisa de un autor roman-Ingerul Pazitor=George Lazar,Jeff Carlson vine cu Anul Molimei, Rebecca Levene vine cu Vindecatoarea si Scott Andrews cu Scoala Groazei, cu ajutorul lui dumnezeu poate vom avea si cartea lui Michael=Vremea Zapuselii plus volumul doi din seria Old Man’s War dar cea mai cea este Cruciada Masinilor din seria Legendele DUNEI preconizata la sfirsitul lui septembrie inceput de octombrie.
Cu un reviriment fantastic editura Leda va publica carti extraordinare,lista cu viitoarele apariti pina la sfirsit de an o gasiti pe blogul editurii, de remarcat seria lui Wolfe =The Book of the New Sun in excelenta traducere a lui Irina Horea.
La celebra dar si cautata editura Tritonic in septembrie vor fi Vinatoarea Sfinta dar si Gindul cu o mie de fete,urmindu-le Zenit,volumul doi din Ash(sper la o traducere mai buna), China Mieville cu King Rats,Liviu Radu cu volumul trei din Waldemar si daca soarta este nepotrivnica va aparea Graveyard=Gaiman in excelenta traducere a lui Liviu Radu iar surpriza de la Gaudeamus va fi Vellum !
Din categoria lucruri neasteptate,editura Rao a scos saptamina asta volumul 4 din seria Roata Timpului,urmind ca celalate volume sa apara intr-un interval de timp mai scurt,si atentie! vor scoate pe piata o trilogie fantasy(voi reveni cu detalii) cit de curind,adica pina la tirg vom avea primul volum.
Tot in toamna vom avea de la editura Alexandria trei carti super bune,este vorba de volumele 3 si 4 din Teramare- Mai Departe de Plaja si Tehanu:Ultima Carte din Teramare,iar pina la 15 decembrie vom avea Calde al Soarelui Lung.
Din categoria sperante ,se pare ca la editura Paralela 45 la tirg va fi Melcul pe Povirnis de A+B Strugatki , iar la editura Minerva Sabia lui Bedwyr=R.A.Salvatore!
Asa ca pregatiti bani multi la tescherea si cumparati tot!
Aceasta postare a fost facuta pentru Adinab,Capricornk13,MD,Catastrofic,Jeje,Aspoiu,Kyo si alti prieteni pe care ii rog sa nu se supere ca nu i-am mentionat! Imi cer iertare anticipat.

Later edit -dupa informatiile lui Kyo ,Nemira intentioneaza sa publice The Circle Trilogy,doamne ajuta! sper sa fac primul comanda cind o aparea! 🙂

You might also like

25 Comments

 1. avatar
  fansf says:

  @Vlad-hai ca esti cel mai tare! rid cu lacrimi,imaginindu-mi-l pe Feri negociind cu insusi Belzebut timpul liber! 😀 😀 😀

 2. avatar
  balinferi says:

  Aş avea o propunere care l-ar pune pe fugă :)) I-aş spune că-i îndeplinesc orice dorinţă dacă-mi vinde sufletul său.

 3. avatar
  bebe says:

  Tin sa va anunt ca sint „Chief Manager” si „P.R.” a lui ….. In persoana, asa ca daca aveti vre-o doleanta la Intunecimea Sa, discutati cu subsemnatul!Cit despre business-ul cu suflete, nu mai este de actualitate, le avem deja pe toate!
  @Feri: Negociem!

 4. avatar
  Aspoiu (cel rau...) says:

  (… care strica cheful).

  Evident, Nemira o sa scoata chestiile alea, desi sint atenti sa nu dea date de aparitie.
  Si Leda o sa le scoata, si inca repede ca-i megaoferta: o carte la pret de doua si 1/2!

  Restul sint baliverne & gogoshi pina la proba contrara. Si sa fim bine intelesi – nu sint gogoshile lui Bebe sau Voicu – ei doar le-au preluat din prea multa buna-vointa si entuziasm (si cu speranta ca se vor adeveri vreodata).

 5. avatar
  capricornk13 says:

  @voicunike: (ca presimt eu ca el a scris articolul asta!) – bre, omule, tu crezi ca oamenii sunt masini de citit? de-abia ma pusesi sa-mi cumpar vreo trei serii (norocul meu ca nu te-am ascultat si mi-am luat numai doua), imi faci recomandari de la trei-cinci edituri, de parca eu n-am alta treaba decat sa fiu in librarie de dimineata pana seara…ce-i cu tine?:) pasiunea ta este molipsitoare, dar ai mila de noi, muritorii de rand!

 6. avatar
  adinab says:

  Mmm, bunaciuni.

  Si deci are careva idee cand iese A Dance With Dragons? 29 sept. 2009? 2010? 2047?

  Vernor Vinge = shiny 🙂 Ce o sa iasa de mnealui? Si multumesc pt dedicatie.

 7. avatar
  voicunike says:

  @Adinab- de Vinge va fi A deepness in the sky ! Nominalizat Nebula,Hugo,Campbell,Locus awards!
  Sounds good,don’t you?! 🙂

 8. avatar
  voicunike says:

  @md-Da! sunt noutati dar din nefericire numai de rau !Traducatoarea s-a imbolnavit si din pacate si-a mai luat si concediu asa ca aparitia acestor doua carti va fi aminata! 🙁

 9. avatar
  fansf says:

  @ Horia Nicola-Ursu- nu stiu care-i treaba cu telefoanele,chiar daca sunt suspendate 😀 dar stiu ca intr-adevar traducatoarea s-a imbolnavit!
  @MD-Asteptam! Asteptam! Certe sunt cele doua carti volumul 3 si 4 , continuarile din seria Teramare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *