Grupul Editorial TREI ∣ Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024

Publicat pe De Liviu Szoke

Preluare de pe blogul Editurii Trei:

Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi, la cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, zeci de titluri noi, peste 1000 de cărți cu reducere specială de 30%, dar și oferte și volume la prețul special de 10 lei. De asemenea, cele mai importante noutăți vor fi prezentate în cadrul unor evenimente speciale de-a lungul târgului. Iată o scurtă prezentare a unora dintre cele mai incitante titluri cu care vă așteptăm în perioada 𝟮𝟵 𝗺𝗮𝗶 – 𝟮 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, în 𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝘂𝗹 𝗕𝟭𝟬 din 𝗣𝗮𝘃𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻𝘂𝗹 𝗕𝟮 𝗥𝗼𝗺𝗲𝘅𝗽𝗼.

Colecțiile de psihologie ale Grupului Editorial Trei vin cu titluri de Psihologie practică, dar și cu sinteze utile specialiștilor. „Traume mici. Când nu știi ce e greșit, dar nimic nu pare prea bine” (de Meg Arroll) atenționează asupra acumulării nefaste a diverselor „răni” sufletești, bine-cunoscutul medic Jon Kabat-Zinn vă propune să practicați „Meditații mindfulness pentru reducerea durerii”, iar coach-ul Henry Cloud vă ajută să vă ameliorați relațiile sociale, prin volumul „Încrederea. Pe cine te poți bizui și cum arăți că ești om de cuvânt”. Din colecția Psihologie-Psihoterapie amintim excelenta sinteză „Experiențele depresiei. Perspective teoretice, clinice și de dezvoltare” a lui Sideny J. Blatt, fost profesor la Yale University, dar și „Perfecționismul în copilărie și adolescență”, de Gordon L. Flett și Paul L. Hewitt. O apariție notabilă este cartea eruditului Joseph Campbell, „Mitologia occidentală”, volumul 3 din seria ”Măștile Zeului” (colecția Misterele Inconștientului Colectiv). În fine, cei interesați de identitatea de gen au la îndemână o sinteză a celor mai noi teorii privind „Psihologia genului” (autor Gary W. Wood, în colecția Psihologia pentru toți).

În colecția 𝗙𝗶𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗖𝗼𝗻𝗻𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 de la Editura Trei vă vor aștepta o carte fascinantă, bazată pe evenimente reale – „Casa ușilor” de Tan Twan Eng, un roman amuzant și serios în același timp despre viață, iubire și alegeri – „Bărbații” de Holly Gramazio, „Dragă nemernicule” de Virginie Despentes, autoare câștigătoare a Prix Renaudot (2010) și nominalizată la International Booker Prize (2018), „Rătăcitorul” de Agnes Martin-Lugand și „Măreața Elvețiană” de Jen Beagin (în curând un serial HBO cu Jodie Comer în rolul principal).

În colecția 𝗙𝗶𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗖𝗼𝗻𝗻𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻. 𝗖𝗿𝗶𝗺𝗲 veți găsi la standul Trei un nou thriller extraordinar al îndrăgitei scriitoare britanice Ruth Ware – „Zero Days”, dar și „Luna ucigașă” – volumul 13 din seria Harry Hole de Jo Nesbø, „Toti cei din acest tren sunt suspecți” de Benjamin Stevenson și un suspans gotic extraordinar, plasat într-o vilă italiană cu o istorie întunecată – „Vila” de Rachel Hawkins.

În colecția 𝗔𝗻𝗮𝗻𝘀𝗶. 𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗙𝗶𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 cititorii vor avea ocazia să descopere titluri ca: „Băiatul sclipitor” de Paul Auster, roman care oferă nu doar imaginea pasionantă a unei vieți trăite cu îndrăzneală, ci și biografia unui scriitor genial, „La porțile tărâmului de nicăieri” de Samar Yazbek – un important document istoric, dar și o operă literară de excepție, un nou roman din „ciclul Ferrarei” – „Ochelarii cu ramă de aur” de Giorgio Bassani, „Canada” – capodopera lui Richard Ford, autor distins cu premiului Pulitzer, „Fuga din Egipt” de Andrei Aciman – o evocare plină de nostalgie a Alexandriei în care, până la un punct, evreii trăiau în pace cu musulmanii și cu creștinii, „Tasmania” de Paolo Giordano, roman câștigător al premiului Romanzo dell’anno oferit de Corriere della Sera, al Premio Leterrario Elba și al Prix André Malraux, un „roman acustic“ – „Radio Noapte” de Iuri Andruhovîci, „Diaconul King Kong” de James Mc Bride, „Povești de groază” de Peter Nadas, „Păsări migratoare” de Fernando Aramburu și o panoramare a artei și arhitecturii occidentale de la căderea Imperiului Roman și până la izbucnirea Primului Război Mondial, „Civilizația” lui Kenneth Clark.

Tinerii noștri cititori se vor bucura de titlurile noi din colecția 𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴: „Povești spuse pe limba apei” de Ava Reid, un roman fantasy cu elemente gotice, „Casa Marionne”, volumul I dintr-o serie fantasy romantică scrisă de J. Elle și o nouă carte de la autoarea bestsellerului Heartstopper, Alice Oseman – „Radio Silence”.
Pentru iubitorii de non-ficțiune Editurile Trei și Lifestyle Publishing au pregătit volumele „Cultura. Surprinzătoarele conexiuni și influențe dintre civilizații” de Martin Puchner, „Codul puterii” de Katty Kay si Claire Shipman, „Dacă spui cuiva” de Gregg Olsen și „Ce datorăm viitorului. O viziune pe un milion de ani” de William MacAskill.

Nu ratați titlurile autorilor români publicați de Editurile Trei și Pandora M, pentru adulți și copii: „Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață” de Alina Epure, „Tăcerea vine prima” de Ioana Maria Stăncescu, „Teoria tăcerii” de Iulian Tănase, „Clima în schimbare. De la frică la realitate” de Constantin Crânganu, „Basmul cămilelor” de Marin Mălaicu-Hondrari cu ilustrații de Adela Maria Calistru, „Miko și Soarele” de Andreea Iatagan, cu ilustrații de Diana Tivu.

Pe cei mai mici dintre cititori îi așteptăm în standul Trei de la Bookfest 2024 cu povești ilustrate din colecția 𝗣𝗮𝗻𝗱𝗮 – o nouă carte din seria MOG – „Puii lui Mog. Eu și Mog” de Judith Kerr, „Regele Arthur și cavalerii mesei rotunde” și „Ferma Cuțulești” de Mauri Kunnas, „Cea mai bună îmbrățișare” de Smriti Halls și Alison Brown, „Giganticul Hopa-Țop” de Julia Donaldson și titluri noi din seria Cine? Ce? Unde? – „Cine este Taylor Swift?” și „Istoria Lumii?”

Intrarea este liberă. Program de vizitare: miercuri, joi, duminică: 10:00-20:00, vineri, sâmbătă: 10:00-21:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *