ATENȚIE: Fata din vecini îți va zdruncina încrederea în omenire. Întreabă-te mai întâi dacă ai curajul s-o deschizi. Doar că, indiferent de răspunsul tău, nimic nu te poate pregăti pentru ceea ce urmează.
David, un băiat de 12 ani, trăiește într-un orășel liniștit din America. Viața lui ia o întorsătură sinistră atunci când în casa vecină se mută Meg și Susan, două surori orfane. La prima vedere, Ruth, mătușa fetelor, pare o femeie cumsecade, dar dincolo de aparențe se ascunde o jivină diabolică. Pe parcursul unei veri toride, Ruth, cei trei fii ai ei și copiii vecinilor se transformă, încet-încet, în protagoniștii unui joc fără reguli, care sfidează limitele naturii umane.
Povestea, inspirată dintr-un caz real care a șocat America, este o incursiune hipnotică în tenebre, constituind de-a lungul anilor subiectul mai multor cărți de nonficțiune, documentare de televiziune și al unui studiu sociologic despre sacrificiul uman.
Romanul Fata din vecini a fost ecranizat în 2007.
JACK KETCHUM este unul dintre maeștrii genului horror, de patru ori laureat al premiului Bram Stoker. În 2011, a primit World Horror Convention Grand Master Award, o distincție acordată autorilor care au avut contribuții marcante în domeniul literaturii de groază, cum ar fi Stephen King, Anne Rice, Dean Koontz, Harlan Ellison sau Dan Simmons.
Titlu: Fata din vecini
Autor: Jack Ketchum
Pagini: 270
ISBN: 978-606-95828-0-0
Titlul original: The Girl Next Door
Traducere: Bogdan Nicolae Ghiurco
„Fata din vecini este vie! Promite să te îngrozească și se ține de cuvânt.” — Stephen King
„Când ai crezut că ce-a fost mai rău a trecut… Jack Ketchum îți pregătește un nou șoc.” — Fangoria
„O incursiune tulburătoare, veritabilă, în bezna absolută.” — Locus
„Cartea îți va stârni aversiunea, dar nu vei putea s-o lași din mână. O poveste care, fără doar și poate, NU este pentru cei slabi de înger.” — Cemetery Dance
„Romanul înspăimântă prin realismul său. Monștrii sunt umani, iar acest lucru îi face și mai cumpliți.” — Afraid Magazine
„Jack Ketchum este un maestru al suspansului și al varietății ororilor umane.” — Midwest Book Review