Semnal editorial 516: Noutăți de la Grupul Editorial Trei (XXVI) – Editura Trei: Nesbø, Arlidge, Stevenson, Hawes

Bestseller internațional

„Una dintre cele mai bune cărți ale unui mare scriitor de crime.” – The Globe and Mail

Când s-a mutat în Hong Kong, Harry Hole a crezut că scapă definitiv de traumele trăite în Oslo și de cariera de detectiv. Însă acum s-a întâmplat ceva ce părea de neconceput — Oleg, băiatul la creșterea căruia a dat și el o mână de ajutor, a fost arestat pentru omor. Harry nu poate să creadă că Oleg e un ucigaș, așa că se întoarce ca să-l găsească pe adevăratul făptaș.
Deși nu mai face parte din poliție, are totuși de rezolvat un caz care-l va trimite în străfundurile lumii traficanților din oraș, unde pe străzi devine tot mai popular un nou drog, șocant de letal. Această anchetă extrem de personală îl va obliga pe Harry să-și înfrunte trecutul și adevăruri chinuitoare despre sine și despre Oleg.

„Devastatoare pentru protagonist și cititor, în egală măsură.” – Kirkus Reviews

„Deși Hole este indiscutabil forța dominantă, Fantoma aduce în prim-plan și un al doilea personaj, care conferă romanului o profunzime surprinzătoare — acesta este chiar orașul Oslo.” – The Boston Globe

„O intrigă complexă, amețitoare.” – Los Angeles Times

„Cel mai realist roman din serie și poate și cel mai întunecat. Chiar dacă personajele negative nu se compară cu psihopații obișnuiți ai lui Nesbø, sunt mult mai apropiate de cele pe care le-ai putea întâlni în lumea reală.” – The New York Times Book Review

Autor: Jo Nesbø

Nr. de pagini: 576

ISBN: 978-606-40-1520-4

Limba originală: norvegiană
Traducere de Bogdan Nicolae Marchidanu
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Data apariției: 2022

Al zecelea roman din seria Hellen Grace

Toate crimele sunt legate între ele, dar cine este păpușarul?

Un val de crime se abate peste oraș și nimeni nu mai e în siguranță. Un incendiu la docuri. Un furt de mașină care degenerează. O crimă într-un parc. Care e legătura dintre crimele aparent fără motiv și în urma cărora nu rămâne niciun indiciu?
Detectivul-inspector Helen Grace se confruntă cu numărul tot mai mare de cazuri care amenință să copleșească orașul. Dar fiecare crimă este doar o piesă de puzzle și trebuie să-și găsească locul.
Și când devine clar cât de perversă și ingenioasă este plasa crimelor, Helen Grace își dă seama că s-ar putea să fie imposibil de oprit…

„Înfiorător.” – The Times

„Captivant.” – Sunday Mirror

„Creează dependență.” – Express

„De-a dreptul minunat.” – The Sun

„Îți bagă frica-n oase.” – Daily Mail

Autor: M.J. Arlidge

Nr. de pagini: 504

ISBN: 978-606-40-1616-4

Limba originală: engleză
Traducere de Alexandra Fusoi
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Anul apariției: 2022

Toți sunt suspecți. Dar care e criminalul?
În curând o miniserie HBO

Mă îngrozea reuniunea familiei Cunningham încă dinainte de prima crimă. Dinainte să ne înzăpezim în stațiunea montană.
Ideea e că în familia Cunningham nu ne prea înțelegem între noi. N-avem decât un singur lucru în comun: toți am ucis pe câte cineva.
Fratele meu, sora mea vitregă, soția mea, tata, mama, cumnata mea, unchiul meu, tatăl meu vitreg, mătușa mea. Chiar și eu.
Când e găsit în zăpadă primul cadavru, e clar că doar un Cunningham ar fi putut comite crima — și eu trebuie să dovedesc.
În familia mea sunt mulți criminali. Dar un singur ucigaș…

“Mi-a plăcut la nebunie. Cu totul original, foarte distractiv și o lectură obligatorie pentru toți fanii genului mystery. O carte extraordinar de proaspătă, deșteaptă și amuzantă — n-am mai citit niciodată așa ceva.” – Jane Harper

„Fără îndoială, va deveni un clasic.” – THE BIG ISSUE

„Dacă vreți să citiți ceva diferit, alegeți Toți cei din familia mea au ucis pe cineva, un roman foarte inteligent și cu totul experimental (…) una dintre cele mai așteptate cărți ale anului.” – WEEKEND AUSTRALIAN

Benjamin Stevenson este comediant australian de stand-up și autor premiat. Primul său roman, Greenlight, a fost nominalizat la Premiul Ned Kelly pentru cel mai bun debut, categoria Roman polițist, și a fost publicat în SUA și Marea Britanie. Al doilea roman, Either Side of Midnight, a fost nominalizat la Premiul International Thriller Writers pentru Cel mai original volum broșat.
Toți cei din familia mea au ucis pe cineva, cel de-al treilea roman al său, a devenit bestseller, iar drepturile de traducere au fost vândute în 24 de țări și urmează să fie adaptat pentru televiziune, într-o miniserie HBO. De la Melbourne International Comedy Festival și până la Edinburgh Fringe Festival, show-rile lui live sunt sold-out și a apărut în emisiuni la ABCTV, Channel 10 și The Comedy Channel.

Autor: Benjamin Stevenson

Nr. de pagini: 480

ISBN: 978-606-40-1615-7

Limba originală: engleză
Traducere de Mihaela Apetrei
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Anul apariției: 2022

De la Cezar la Brexit, trecând prin Cucerirea Normandă, Imperiul Britanic și cele două Războaie Mondiale – O repovestire pentru vremurile noastre

„Pătrunzătoare, plină de viață și extrem de convingătoare“ – Philip Pullman

De citit într-o după-amiază, de reținut pentru o viață

În bestsellerul internațional O scurtă istorie a Germaniei, James Hawes încapsula istoria unei nații în 200 de pagini scrise cu un condei sprințar, trasându-i izvoarele provocărilor contemporane încă de la începuturi.
În O scurtă istorie a Angliei, el reia aceeași abordare de succes pentru a relata istoria propriei sale țări.
Într-un uriaș arc de timp de la perioada romană până la Brexit, Hawes ne revelează o Anglie foarte diferită de imaginile standard cu care ne‑am obișnuit. Insula fortăreață, obstinat independentă, edificatoare de parlamente și imperii la scară globală, este străbătută de o străveche linie de falie, anterioară chiar și romanilor; destinul ei nu a fost niciodată legat de cel al vecinilor săi, fie că ne place sau nu; iar în ultimii 1 000 de ani a forjat un sistem de clase ca nicăieri altundeva pe pământ. Probabil că nu a fost niciodată un moment mai oportun să înțelegem Anglia – și nu există ghid mai bun.

„Nimeni nu scrie istorie atât de bine ca James Hawes sau nu folosește trecutul pentru a înțelege și explica prezentul cu atâta măiestrie. Aceasta este o lucrare imperios necesară și electrizantă, care poartă cititorul la rădăcina suferințelor Angliei. Faceți-vă un hatâr și citiți-o!“ – Nick Cohen, The Observer

„O amănunțită și captivantă investigație a istoriei Angliei… Poate că meritul cel mai mare [al lui Hawes] este maniera în care aduce istoria la zi, reușind să se distanțeze de nebunia actuală cu o admirabilă claritate a viziunii, discernând lucrurile într-o manieră pe care mulți dintre noi ar găsi-o imposibilă.“ – The New European

Fiecare episod din istoria Angliei este marcat de diviziunea geografică și culturală dintre două regiuni – Nord și Sud. În vreme ce de-a lungul secolelor țara încerca să facă față presiunilor externe – cum ar fi romanii colonizatori, populația germanică ce se așezase aici, invadatorii danezi și normanzi – ea se confrunta și cu o bătălie între elita sudică mai privilegiată și populația din nord care a rezistat dominației Sudului.

O scurtă istorie a Angliei stabilește legătura dintre aceste conflicte mai vechi și nesiguranța prezentului și viitorului Angliei, aducând în prim-plan aspecte fascinante ale istoriei națiunii.

James Hawes și-a făcut studiile la Oxford și la University College London. A conferențiat la Universitățile Maynooth, Sheffield și Swansea. Este autorul a șase romane și al unor lucrări de nonficțiune, printre care se numără și bestsellerul O scurtă istorie a Germaniei, tradus în 20 de limbi și publicat și în română la Editura Trei. Este deopotrivă cunoscut și pentru bogata sa activitate publicistică și aparițiile la diverse posturi de televiziune. În prezent, este conferențiar la Oxford Brookes University, unde predă scriere creativă.

Autor: James Hawes

Nr. de pagini: 272

ISBN: 978-606-40-1410-8

Format: 150 x 225 mm, paperback cu clape
Limba originală: engleză
Traducere de Ondine – Cristina Dascălița
Anul apariției: 2022

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: