Semnal editorial 384: Noutăți sau în curs de apariție la Editura Crime Scene Press (IX) – Sigurðardóttir, Mohlin & Nyström, Jónasson, Spillane, Audet-Găinar

Prezentare carte

Al doilea volum din seria Reykjavík Noir

După ce s-a stabilit în Florida cu fiul ei, Sonja crede că a scăpat, în sfârșit, de lațul întins de lumea interlopă a drogurilor. Dar când fiul ei, Tómas, e răpit, ea se vede nevoită să ia totul de la capăt – în Islanda, la Reykjavík, ascuns încă sub cenușa vulcanului Eyjafjallajökull .

Aici, iubita ei, Agla, își așteaptă sentința pentru fraudele financiare comise în timpul crizei, iar Sonja refuză să o întâlnească. În același timp, Agla datorează bani unor indivizi extrem de puternici, care nu se dau în lături de la nimic să-i recupereze.

Avându-l alături pe fostul ei dușman, Bragi, ofițerul de la vamă, Sonja își pornește planul împotriva lumii interlope și a diabolicului ei fost soț ca să-l salveze pe Tómas.

Însă lucrurile nu merg chiar atât de simplu, iar Sonja se pomenește prinsă într-o capcană care va pune în pericol viețile tuturor…

Receptare critică

„Un roman tensionat, original, care oferă multe răsturnări de situație neașteptate.”

Sunday Times

„O carte dură, tulburătoare, care nu face compromisuri”

Val McDermid

„Tensionat și alert, amestecul interesant de crime birocratic și prafuri albe poate fi savurat de sine stătător, dar vă recomand să citiți mai întâi excelentul volum anterior, Lațul.”

The Guardian

„Cu personaje pe care, deși nu vrei, e imposibil să nu le simpatizezi, Sigurðardóttir îl poartă pe cititor într-o călătorie care-ți taie răsuflarea… Un roman stilat, compact și captivant.”

Jon Coates, Daily Express

Despre autor

Lilja Sigurðadóttir s-a născut în Islanda, la Akranes, în 1972, și a crescut în Mexic, Suedia, Spania și Islanda. Operele de dramaturgie ale Liljei au fost răsplătite cu premii, dar a scris până acum și șase romane polițiste.
Lațul, primul dintr-o serie nouă, a devenit bestseller internațional, iar drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Palomar Pictures din California.
În 2019, Lilja a primit „Drop of Blood”, premiul islandez pentru literatură polițistă, pentru romanul Betrayal (Svik).

Informații suplimentare

Titlu originalNetið
TraducătorLiviu Szoke
ISBN978-606-8959-78-8
Anul apariției2021
Formattrade paperback cu supracopertă, 13 x 20 cm

Prezentare carte

Roman răsplătit de Crimetime în 2020 cu premiul pentru cel mai bun debut

Drepturile au fost vândute în 18 țări

Agentul american de origine suedeză John Adderley se trezește pe un pat de spital în Baltimore. A fost împușcat de mai multe ori și știe că e norocos să mai fie în viață. Însă la numai câteva paturi de el zace bărbatul care cu numai douăzeci și patru de ore înainte îi ținuse pistolul la cap.

Cu zece ani în urmă, în Karlstad, în Suedia, adolescenta Emelie, unica moștenitoare a imperiului de modă Ackwe, a dispărut fără urmă. Părinții ei cred că a fost răpită. Când polițiștii descoperă sânge pe o stâncă din apropierea casei, îl arestează pe un adolescent din partea săracă a orașului. Cadavrul nu e găsit, iar el nu poate fi pus sub acuzare.

Cazul ajunge în prezent pe mâinile lui John Adderley. Deși trebuie să depună mărturie împotriva cartelului de droguri în care a fost infiltrat și intră în programul de protecție a martorilor, John cere să fie transferat la Karlstad. Cunoscând Suedia, pornește ancheta alături de polițiștii din localitate. Dar știe că traficanții din cartel au pus un preț pe capul lui. Iar pedeapsa pentru trădare este moartea.

Receptare critică

„Nu e niciodată în alb și negru, are tot timpul mai multe fațete și e interesantă. Și, bineînțeles, plină de suspans, foarte plină de suspans, insuportabil de plină de suspans.”

Kapprakt

„O realizare suedeză de top, într-un gen unde Suedia e lider mondial.”

Lasse Anrell

„Rareori întâlnești un debut atât de matur ca al autorilor Peter Mohlin și Peter Nyström, care în multe privințe vin cu elemente noi în genul atât de clasic al romanului polițist Narațiunea, personajele, ambianța, dialogurile, suspansul, răsturnările de situație, rezolvările dramatice – da, toate sunt exact cum trebuie.”

Kapprakt

Informații suplimentare

Titlu originalDet sista livet
TraducătorMaria Carmen Lungu
ISBN978-606-8959-75-7
Anul apariției2021
Formattrade paperback cu supracopertă, 13 x 20 cm

Prezentare carte

Primul volum din seria bestseller Hulda

Bestseller #1 în Suedia

Ales printre cele mai bune 100 de romane polițiste din 1945 încoace de publicația The Times

Înainte ca inspectorul Hulda Hermannsdóttir de la Poliția din Reykjavík să se pensioneze forțat, i se spune să-și aleagă un caz neelucidat pe care să-l ancheteze.

Hulda știe exact pe care și-l dorește.

Trupul neînsuflețit al unei tinere, descoperit pe niște stânci acoperite de alge. O femeie care căuta azil și nu a găsit decât un mormânt în apă. După o anchetă superficială, moartea i-a fost pusă pe seama suicidului.

Dar Hulda își dă seama că la mijloc e ceva mult mai sinistru. Tânăra nu e singura femeie care a dispărut în perioada aceea. Și nimeni nu vrea să spună pe de-a întregul povestea celor pe care nu le-a mai văzut nimeni niciodată.

Iar când proprii ei colegi încearcă să-i pună bețe în roate, Hulda nu mai are la dispoziție decât puține zile ca să descopere adevărul. Și pornește în această misiune chiar dacă știe că-și riscă viața…

Receptare critică

„Una dintre cele mai bune povești ale autorului, învăluită în atmosfera aceea scandinavă mohorâtă care ne place la nebunie.”

New York Times Book Review

„Cu o mână de maestru, Jónasson ne oferă o perspectivă năucitoare în întunericul din oameni.”

Publishers’ Weekly

„Jónasson își țese poveștile pline de suspans cu o logică nemiloasă, până într-un punct culminant mai cumplit decât toți pașii care ne-au dus până acolo.”

Kirkus Review

„Cărțile lui Jónasson au revitalizat genul Nordic Noir.”

Jake Kerridge, Sunday Express

Despre autor

Ragnar Jónasson s-a născut la Reykjavík în 1976. Lucrează ca avocat și predă legislația privind drepturile de autor la Facultatea de Drept a Universității din Reykjavík.
Cărțile lui Ragnar s-au vândut în peste 1 milion de exemplare în toată lumea. Au fost răsplătite cu numeroase premii și distincții în Islanda, Marea Britanie și Statele Unite.
Cele două serii care l-au consacrat pe Ragnar sunt Dark Iceland (care îl are în centru pe tânărul Ari Thór) și Hulda (cu detectiva care poartă același nume). Drepturile pentru cărțile lui s-au vândut în 30 de țări.

Informații suplimentare

Titlu originalDimma
TraducătorGeorge Arion Jr
ISBN978-606-8959-77-1
Anul apariției2021
Formattrade paperback cu supracopertă, 13 x 20 cm

Prezentare carte

Tradus pentru prima dată în limba română, primul roman din celebra serie care-l are drept protagonist pe Mike Hammer este un hard-boiled clasic vândut în 3 milioane și jumătate de exemplare de la apariție (1947) până la adaptarea pentru film (1953). A doua ecranizare a romanului a fost lansată în 1982, cu Armand Assante în rolul principal

În timpul războiului, Jack Williams i-a salvat viața lui Hammer cu prețul brațului său. Ajuns polițist, descoperă ițele unei complicate afaceri cu droguri, dar sfârșește ucis de un asasin sadic. În căutarea criminalului, Mike Hammer plonjează în tenebrele Americii de la sfârșitul anilor ’40, iar lumea pe care o descoperă acolo e deopotrivă fascinantă și înfiorătoare.

Receptare critică

„E un clasic, pur și simplu. Începutul o să vă înșface de guler și o să vă treacă prin paginile care urmează, până la finalul memorabil.”

Edward Piercy

Informații suplimentare

Titlu originalI, the Jury
TraducătorHoria Nicola Ursu
ISBN978-606-8959-80-1
Anul apariției2021
Formatpocket, 10 x 16 cm
Nr. pagini256

Prezentare carte

Arthur, un tânăr francez de treizeci de ani, născut în România la începutul anilor ’80, sosește la București pentru a intra în posesia moștenirii lăsate de un unchi, despre care nu știe absolut nimic.

Când ajunge în locuința enigmaticei rude, Arthur e luat în primire de un comitet de întâmpinare violent. În mod limpede, unchiul a dus o viață mult mai complexă și mai periculoasă decât crezuse el – altfel, de ce ar roi o sumedenie de personaje dubioase în jurul unui simplu proces de succesiune? Sigur, nu ajută nici faptul că unchiul a făcut parte din anturajul dictatorului, că a fost implicat într-un proiect secret sau că a fost filat de Securitate…

Pus în postura de detectiv amator, Arthur încearcă să dezlege misterul existenței unchiului său, punându-și de multe ori viața în pericol și făcând descoperiri șocante. Iar singurul lui sprijin este umorul debordant, dar și o serie de prieteni pe care și-i face pe parcursul tumultuosului sejur în oraș.

O perspectivă unică asupra societății românești din trecut și din prezent, realizată cu multă pricepere și haz.

Receptare critică

„Începând ca traducător de romane polițiste, Sylvain Audet-Găinar și-a descoperit vocația de scriitor de romane polițiste.”

George Arion

„M-a captivat imediat intriga, care începe în forță și nu slăbește niciodată ritmul.”

Suzanne Max

„Ce mi-a plăcut foarte mult la acest roman sunt ritmul lui, situațiile burlești, la fel cum burlești sunt și unele personaje. […] Bravo și mulțumesc, domnule autor, pentru acest prim text minunat.”

Colectif Polar

„O carte plină de culoare, care oferă o perspectivă interesantă asupra României.”

Țăndărică

Informații suplimentare

Titlu originalDu rififi a Bucarest
TraducătorDelia Tuică
ISBN978-606-8959-69-6
Anul apariției2021
Formattrade paperback cu supracopertă, 13 x 20 cm
Nr. pagini240

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: