Club de carte Paladin #25 – Orașul scărilor, Robert Jackson Bennett

Ar putea fi o imagine cu text care spune „PALADIN#25 #25 PALADI Club de carte ROBERT JACKSON BENNETT ORAŞUL SCĂRILOR Ora 19.30 Moderator: Liviu Szoke Vineri, 24 titttttt septembrie P”ADI- SCIENCE-FICTION”

Pe 24 septembrie dezbatem cartea „Orașul scărilor” de Robert Jackson Bennet (traducere din limba engleză de Alina E. Bogdan), apărută la Editura Paladin în 2017.
Pe 24 septembrie Liviu Szoke, moderatorul clubului nostru de lectură, vă întâmpină pe Messenger Rooms.
💻📱 Pentru a participa:
– trimiteți un mesaj privat pe pagina de facebook Editura Paladin. Vom stabili acolo pașii următori.
– data limită pentru înscriere este 23 septembrie (inclusiv).
– locuri disponibile: 15
📚 Sinopsis „ Orașul scărilor”:
Într-un trecut îndepărtat, oraşul Bulikov s-a folosit de puterile zeilor pentru a cuceri lumea, dar asta a durat până când protectorii divini au fost ucişi, iar Bulikov a devenit un banal avanpost colonial al noii puteri mondiale. Tânăra diplomată Shara Thivani, în realitate una dintre cele mai bune spioane ale asupritorilor, încearcă să dezlege misterele de împânzesc realităţile paralele ale oraşului.
📚 Cartea este disponibilă pe site-ul Paladin cu o reducere de 25%: https://www.editura-paladin.ro/info/carte/orasul-scarilor

Iar pentru edificare:

https://www.editura-paladin.ro/info/blogitem/club-de-carte-paladin-25-orasul-scarilor-robert-jackson-bennett

4 comentarii la „Club de carte Paladin #25 – Orașul scărilor, Robert Jackson Bennett

  1. Buna ziua,
    Poate cea mai buna intrebare inainte de dezbatere este de ce editura nu a publicat si urmatoarele doua carti din serie, nefiind o serie completa nici nu vad rostul acestei dezbateri decat ca o pierdere de timp.

    1. Un pic cam târziu vine comentariul, însă e unul într-adevăr valid: răspunsul cel mai simplu este că nu au mers deloc vânzările, dar absolut deloc. Vestea bună însă este că la club am aflat că se ia în discuție ca la anul să se înceapă demersurile pentru a fi reluată seria, ceea ce ar fi un lucru extraordinar. Cât despre inutilitatea discuției în aceste condiții, mi-ar fi plăcut să fi participat la club, a ieșit o discuție foarte interesantă pornind de la acest singur volum publicat până acum de către editură.

  2. Mulţumesc pentru încurajări şi lămuriri dar din păcate şi la cultura suntem ultimi din Europa. Nu prea înţeleg cum vecini noştri se descurcă în a reuşi să traducă şi să publice cărţi contemporane şi serii întregi şi noi nu reuşim,… Noi nu reuşim nici să scoatem o carte electronică (Paladin chiar ignora subiectul complet) iar când o scoatem o punem la preţ dublu (ca cea tipărită) ca de, la noi se poate. Hmm, motive şi justificări se găsesc chiar am auzit destule aşa încât.… rămâne o singură opţiune pentru cititori şi anume învăţarea limbii engleza sau a altei limbi care are un sprijin cultural adecvat.

    1. Cu plăcere! Discuția e foarte lungă, într-adevăr. Un singur lucru îl adaug în sprijinul editurilor, deși și eu mă simt adesea frustrat în calitate de cititor: trebuie ținută seama și de piața de carte a vecinilor; un exemplu ar fi cea maghiară, dublă față de a noastră la o populație de trei ori mai mică. Ceea ce spune multe. Despre sprijinul autorităților acordat industriei de carte cred că nu mai are rost să discutăm, știm prea bine că fiecare trebuie să se descurce cum poate și că cel mai mult au de pierdut tot cititorii, aceia, puțini, din pricina acestei ignorări totale și ale acestor politici consecvente și păguboase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *