Semnal editorial 283: Noutăți de la editura Trei (XVII) – Cole, Johnson & Launay

Al treilea volum din seria
Ragdoll/ detectiv William Fawkes

O cameră ferecată. Un cadavru. Un secret dus în mormânt.
Când Finlay Shaw, un ofițer de poliție ieșit la pensie, este găsit mort într-o cameră ferecată, se crede că e vorba de sinucidere. Dar detectivul controversat William Fawkes, zis Lupul, nu e atât de sigur.
Împreună cu fosta sa parteneră, inspectorul-șef Emily Baxter și detectivul particular Edmunds, Lupul începe să facă săpături legate de pri¬mele zile ale lui Shaw în poliție. A fost colegul său atât de nevinovat pe cât părea? Sau există lucruri despre trecutul lui pe care nu le-a dezvă¬luit niciodată?
Însă nu toată lumea îl vrea pe Lup înapoi. Iar pe măsură ce investigația pe care o conduce îl poartă tot mai adânc în lumea coruptă a poliției, nu doar cariera lui va fi pusă în pericol, ci și viața celor din jurul său…
Vor supraviețui Lupul și Baxter celui mai greu caz al lor de până acum?

„Un thriller strălucit, care te ține cu sufletul la gură.” – M. J. Arlidge

„O intrigă complexă, dialoguri bine construite și personaje memorabile.” – Crime Fiction Lover

„Sfârșitul partidei are toate ingredientele unui thriller de succes: o atmosferă plină de suspans, un ritm alert al acțiunii și nenumărate răsturnări de situație.” – Bookliterati

„Un nou roman exploziv marca Daniel Cole.” – Fantastic Fiction

Daniel Cole a fost paramedic și a lucrat pentru Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals și pentru Royal National Lifeboat Institution.
Locuiește în Bournemouth, Anglia.
La Editura Trei au apărut primele două romane din seria Ragdoll / William Fawkes: Ragdoll. Ultima ta zi (bestseller internațional, tradus în peste 40 de limbi) și Călăul.

Autor: Daniel Cole

Nr. de pagini: 432

ISBN: 978-606-40-0973-9

Titlul original: Endgame
Limba originală: engleză
Traducere de: Mihaela Doagă
Anul apariţiei: 2021

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

Bestseller New York Times și USA Today
Al treilea volum din seria Stivie Bell

Academia Ellingham pare să fie blestemată. Acum au mai murit trei oameni, toți victime aflate la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Și toate s-au întâmplat exact în momentul celui mai mare triumf al lui Stevie…
Pentru că ea știe cine este Maestrul Minciunilor. A rezolvat enigma. Cel mai mare mister al secolului. Sau cel puțin așa crede ea. Stevie e sigură că toate evenimentele se leagă între ele. Morțile din prezent. Morțile din trecut. Alice Ellingham și David Eastman, ambii dispăruți.
Apoi se produce un nou accident, Vermontul este amenințat de o furtună puternică, iar Academia este evacuată. Iar Stevie rămâne pe munte să înfrunte furtuna — și un ucigaș.

„Un final perfect pentru o serie captivantă.” – YA Books Central

„De-a lungul unui roman polițist cu urzeală complicată și ritm alert, Johnson demonstrează cum poate apropierea de avere și putere să modeleze și să deformeze caracterul cuiva, fie cu intenții bune, fie rele. Talentele și pasiunile neobișnuite ale personajelor secundare completează abilitățile de detectiv ale lui Stevie (…) Un final pe deplin mulțumitor, în stil Poirot, pentru seria lui Johnson.” – Kirkus Rreviews

„Ultimul volum al trilogiei este amuzant și satisfăcător, o adevărată încântare pentru amatorii de romane mystery, fie că sunt adolescenți, fie că sunt adulți.” – School Library Journal

„Cititorii vor fi nerăbdători să știe cum se încheie seria, dar își vor dori să nu se termine cartea. Debordând de intrigi, reflecții și profunzimi, Mâna de pe zid este un mystery al momentului prezent, dar care va dăinui.” – San Francisco Bookreviews

Maureen Johnson, născută în 1973 la Philadelphia, este autoare de bestselleruri New York Times și USA Today. Printre romanele ei se numără The Key to the Golden Firebird, The Name of the Star și seriile Stevie Bell, Shades of London și Suite Scarlett. Cărțile ei s-au vândut în zeci de milioane de exemplare și au fost traduse în peste 40 de limbi.
Are un master în scriere creativă la Universitatea Columbia și a lucrat ca scenaristă pentru EA Games. În prezent, locuiește la New York și poate fi găsită pe www.maureenjohnsonbooks.com sau pe Twitter, la @maureenjohnson.
La Editura Trei au mai apărut Maestrul minciunilor și Silueta de pe scară, semnate de Maureen Johnson, și Fulgi de iubire, scris de Maureen Johnson împreună cu John Green și Lauren Myracle.

Autor: Maureen Johnson

Nr. de pagini: 368

ISBN: 978-606-40-1015-5

Titlul original: The Hand on the Wall
Limba originală: engleză
Traducere de: Camelia Ghioc
Anul apariţiei: 2021

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

În timpurile străvechi, matematica a fost inventată pentru a fi utilă. Numerele erau folosite pentru a ţine socoteala turmelor, iar geometria ajuta la măsurarea campurilor şi la trasarea drumurilor. Povestea ar fi putut să se oprească aici, dar, de-a lungul secolelor, oamenii au continuat să exploreze cu uimire căile sinuoase ale acestei ştiinţe abstracte.
Desigur, istoria matematicii a fost scrisă de genii, însă adevăratele personaje ale acestui „mare roman” sunt ideile. Acele idei care încolţesc într-o bună zi în mintea cuiva, după care se propagă din secol în secol, din continent în continent, cresc şi înfloresc, sfârşind prin a ne ajuta în viaţa de zi cu zi în moduri dintre cele mai surprinzătoare.
Mickaël Launay ne arată cât de frumoasă, poetică şi surprinzătoare este, de fapt, matematica, această disciplină aparent aridă, care ascunde comori nebănuite.
Numărul π este de-a dreptul fascinant, iar şirul lui Fibonacci şi numărul de aur ne deschid perspective insolite asupra realităţii înconjurătoare. Ecuaţiile sunt adevărate provocări intelectuale, iar infinitul mic ne asaltează mintea cu nenumărate paradoxuri.

Dacă n-ai înţeles niciodată nimic din matematică, dacă ţi s-a întâmplat chiar s-o deteşti, ce-ai zice să-i dai o a doua şansă? Vei avea parte de o mare surpriză.

„O carte atât de fascinantă, încât, după ce o vei fi citit, îţi va fi greu să mai spui că nu-ţi place matematica. Mickaël Launay este profesorul de matematică pe care ţi l-ai dorit dintotdeauna.“ – Le Monde

„De neratat! Ambiţios şi foarte bine documentat, Marele roman al matematicii explorează toate faţetele acestei discipline, de la geometrie şi calculul probabilităţilor până la conceptul de infinit, chestiunile mai complicate fiind explicate cu ajutorul unor scheme şi ilustraţii ingenioase.“ – La Croix

„Deşi abordează o disciplină considerată foarte dificilă, Marele roman al matematicii este o carte pasionantă, care se citeşte aproape ca un thriller. Autorul povesteşte într-un stil viu şi accesibil naşterea probabilităţilor, apariţia coordonatelor carteziene şi inventarea computerelor, descriind contextul istoric mai larg în care au avut loc toate aceste descoperiri. O reuşită extraordinară!“ – www.lelitteraire.com

Mickaël Launay (n. 1984) este matematician şi scriitor francez. A absolvit Şcoala Normală Superioară din Paris, iar în 2012 şi-a obţinut doctoratul la Universitatea Aix-Marseille, cu o teză despre probabilitate. De peste 15 ani, organizează proiecte de popularizare a matematicii atât pentru copii, cât şi pentru publicul larg, iar în 2013 a creat, în acelaşi scop, canalul Micmaths pe YouTube.
Este coautor a două cărţi, 52 semaines de defis mathematiques şi L’affaire Olympia: Les secrets mathematiques de T. Folifou, iar în 2018 a primit Premiul D’Alambert pentru întreaga sa contribuţie la popularizarea matematicii.
Marele roman al matematicii a obţinut în 2017 Premiul Tangente pentru cea mai bună carte de popularizare a matematicii.

Autor: Mickaël Launay

Nr. de pagini: 304

ISBN: 978-606-40-0625-7

Titlul original: Le grand roman des maths. De la préhistoire à nos jours
Limba originală: franceză
Traducere de: Pompiliu Alexandru
Anul apariţiei: 2021


Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *