Live & Online despre Bărbatul din spatele ceţii cu Mircea Cărtărescu, Florin Irimia și Virginia Lupulescu

Publicat pe De Liviu Szoke
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, ochelari de vedere şi text care spune „POLIROM www.polirom.ro librăriile HUMANITAS Mircea CĂRTĂRESCU și Florin IRIMIA în dialog cu Virginia Lupulescu pornind de la volumul Bărbatul din spatele ceții Vineri, 2 aprilie, ora 19.00 pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cişmigiu facebook.com/barauaniaeLCiigi LIEE Florin Irimia din spatele ceții Bărbatul EGO proza”

Vineri, 2 aprilie, la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Librăriei Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), va avea loc lansarea volumului Bărbatul din spatele ceţii de Florin Irimia, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autor: Mircea Cărtărescu, Virginia Lupulescu

Băiețelul introvertit, dar foarte curios în privința tainelor vieții din Misterul mașinuțelor chinezești se întoarce în noul volum semnat de Florin Irimia. Acum, povestire după povestire, se conturează maturizarea lui, cu suișuri și coborîșuri, cu pierderi dureroase, dar și mici sclipiri de lumină. Viața personajului devine o călătorie care pornește odată cu găsirea unei cărți misterioase într-un vagon cu maculatură și îl poartă din lumea reală în lumea viselor și înapoi, din Macedonia, unde a petrecut o vacanță în copilărie, la Berlinul iubit al maturității. Bărbatul din spatele ceții construiește, cu fiecare episod, un bildungsroman emoționant, povestea unei vieți aflate mereu la răscruce, dar care merită trăită, pentru a-și împlini menirea.

Florin Irimia s-a născut în 1976 la Iași. Este cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Scrie cronică literară din 2001, în calitate de colaborator al revistelor Dilemateca, Noua literatură, Observator cultural, România literară și Suplimentul de cultură. În 2009 debutează ca prozator în revista Noua literatură (sub pseudonimul Eduard Tăutu), iar în 2011 publică la Editura Brumar romanul Defekt, laureat al Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franța, 2013. La Editura Polirom i-au apărut romanele O fereastră întunecată (2012) și Cîteva lucruri despre tine (2014), precum și volumul de povestiri Misterul mașinuțelor chinezești (2017).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *