Lansarea primei antologii rezultată în urma unui atelier de scriere creativă

Joi, 15 octombrie, de la ora 19:00, Bookblog.ro și Revista de Povestiri te invită în Copper’s Pub (Hristo Botev 25)la evenimentul de lansare al antologiei „Eroi fără voie”, apărută la Editura Millenium Books.

Antologia „Eroi fără voie”, coordonată de Michael Haulică, reunește texte scrise de Secția 14, adică de o parte dintre absolvenții primei ediții a Atelierului de scriere Creativă în SF&Forganizat de Bookblog.ro și Revista de Povestiri.

Absolveții, deveniți acum scriitori, sunt: Iulia Albota, Mihai Alexandru Dincă, Andrei Duduman, Georgian Enuță, Mihai Giulvezan, Alexandra Medaru, Alexandru Orbescu, Andrei Panțu, Adrian Poenaru, Adrian Răducan, Valeriu Tudose.

Autorii despre texte și despre cenaclul lor: http://www.revistadepovestiri.ro/de-vorba-cu-sectia-14/

La eveniment vor vorbi: Michael Haulică (editorul cărții și coordonatorul primei ediții a atelierului, împreună cu Oliviu Crâznic), Florin Pîtea (invitat la prima ediție a atelierului) șiAna-Maria Negrilă (alături de Michael, coordonatoare a ediției la care avem înscrieri acum).

Evenimentul de lansare.

Antologia va putea fi cumpărată la lansare cu 20% reducere.

Atelierul de SF&F organizat de Bookblog.ro și Revista de Povestiri a debutat în 2014 având ca scop să încurajeze pe fanii SF&F să  se aventureze în crearea de noi lumi și să deschidă porțile unei noi generații de scriitori. Atelierul a avut rezultatele spectaculoase: jumătate dintre absolvenții primei ediții au debutat deja și apariția antologiei „Eroi fără voie” care reunește textele lor. Pentru cei dornici să se alăture Secției 14, cenaclul rezervat absolvenților acestui atelier, înscrierile pentru ce-a dea treia ediție se apropiede final –  Atelier de science-fiction și fantasy #3.

Posted by Liviu

One thought on “Lansarea primei antologii rezultată în urma unui atelier de scriere creativă

  1. Liviu Radu remember
    A fost considerat unul dintre cei mai prolifici autori de science-fiction şi fantasy din România perioadei de după 1990, autor a peste 10 romane şi aproape tot atâtea volume de proză scurtă. A debutat în 1993 în revista Quasar cu povestirea Fața nevăzută a planetei Marte, iar în decursul timpului a colaborat cu numeroase publicații și periodice de gen: Jurnalul SF, CPSF, ArtPanorama, Lumi virtuale, ProScris, Nautilus, Almanahul Anticipația. A fost distins cu premiul Vladimir Colin în anul 2000, Marele premiu Seniorii Imaginației (Editura Eagle/SRSFF – 2011), premiul special FanSF (2013). La fel de importantă a fost însă de asemenea şi activitatea sa de traducător, printre autorii pe care i-a popularizat numărându-se nume sonore precum Isaac Asimov, Neil Gaiman, China Mieville etc.

    Din păcate însă, începând cu acest weekend nu vom mai putea vorbi despre Liviu Radu, cel căruia îi aparţine impresionantul curriculum vitae mai sus menţionat, decât la timpul trecut. Autorul care şi-a pus amprenta asupra science-fiction-ului românesc s-a stins din viaţă în acest weekend după o lungă suferinţă, lăsând comunitatea iubitorilor de literatură de anticipaţie fără unul dintre cei mai importanţi membri ai săi. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *