Cronica Final Frontier II în cuvinte și imagini

Publicat pe De Liviu Szoke

Și a venit și a trecut și cea de-a doua ediție a Târgului de Carte SFFH Final Frontier Ediția a II-a, Târg organizat de Bookblog. Locație foarte bine aleasă, la doi pași de Piața Unirii, lângă Parcul Cișmigiu, vizavi de Teatrul Bulandra și lângă stația de metrou Izvor. De Centrul Tinerimea Română nu mai auzisem, dar clădirea o știam din desele plimbări din timpul facultății cu prietena (actual soția) prin Parcul Cișmigiu. Partea negativă a fost că nu era nimic afară, niciun banner, niciun afiș mai mare care să anunțe că acolo avea loc cel mai important târg al începutului de an și singurul târg de gen din România (asta pe lângă faptul că singurele edituri care s-au deranjat să se prezinte la târg, deci singurele care publică SFFH și care și vor să-și vândă și să-și promoveze cărțile au fost Nemira, Millennium Books, Tritonic și Eagle).

Lume multă, cărți noi puține (de fapt doar Millennium Books a venit cu 5 cărți noi: John Scalzi-Povestea lui Zoe, Ciprian Mitoceanu-Amendamentul Dawson, Editor Horia Nicola Ursu-Premiile Galileo 2012, Kelley Eskridge-Un Spațiu Periculos, Doru Stoica-Între Bariere: Ediția a II-a + Revista Galileo Nr. 4), lansări și dezbateri multe și foarte interesante. Evenimentele notabile, din punctul meu de vedere, au fost: Dezbaterea Gothicul în literatura română şi universală, Decernarea Premiilor FanSF 2012, Decernarea Premiilor Galileo 2012 și Festivitatea de Premiere a romanului lui Liviu Radu, ‘Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor bărbați foarte cumsecade‘, la concursul de romane organizat de Editura Eagle. Am revăzut prieteni foarte buni, am cunoscut oameni noi numai unul și unul (menționez aici pe  Ana Nicolau, pe Cristina Preda și pe Daniel Văduva de la Nemira, pe tinerele scriitoare Narcisa Stoica, Raluca Băceanu și Cătălina Fometici, cu ultimele două sunt mai nou și coleg la Revista Suspans, pe Cristina Bucheru, pe Eugen Lenghel etc., sper că nu am omis multe persoane, iar dacă am omis pe cineva sper să nu se supere), am vândut cărți, am avut discuții despre cărți și nu numai, despre filme, despre viitoare apariții (deși nu am aflat mare lucru, una din veștile bune fiind că anul acesta Nemira va scoate încă 6 cărți de Philip K. Dick în format hardcover, pe lângă Timpul Dezarticulat). Vizitatori au fost destul de mulți, ținând cont că este un târg tematic, lansări multe, vânzări destul de mari.

O mențiune specială pentru anticariatul lui Lucian Oancea, fără de care aș fi plecat de la târg doar cu vreo duzină de cărți, plus că au mai fost Taraba de Jocuri și ComicBookCity, iar Editura Eagle cred că își scoate pentru prima oară cărțile la iveală și pentru muritorii de rând, iar asta și cu reduceri generoase. Nu trebuie uitate nici faimoasele întâlniri,  devenite deja obișnuite, de la Giotto, unde au avut loc discuții intense despre orice subiect posibil. Din păcate n-am mai putut ajunge și în ultima seară la Giotto, când probabil că a fost cel mai interesant. Poze, nu prea multe, mai jos:

Bonus: o încrucișare între privirea cu raze X a lui Superman și privirea Terminatorului după ce se dezbracă de pielea omenească:

Așa cum spuneam nu cu mult timp în urmă, a sosit momentul să dezvălui unde vor apărea o parte din recenziile mele (de fapt nu mai e un secret, din moment ce au apărut deja de vreo 4 zile), cel puțin o mare parte  din cele care se referă la cărți de acțiune, indiferent că este vorba de thriller, policier, sau de aventuri: este vorba despre Revista Suspans, cea în al cărei număr 22 mi-au apărut nu mai puțin de 4 recenzii – Julio Murillo Llerda-Shangri-La, Dean Koontz-Șoapte, Ian Rankin-The Black Book și Ian Rankin-Mortal Causes. Să sperăm că vor mai exista vizitatori și aici, cu mențiunea că nu voi înceta să postez în continuare mini-recenzii și pe FanSF.     

Posted by Liviu

3 comentarii la „Cronica Final Frontier II în cuvinte și imagini

    1. Nu știu, am omis să-l întreb, deși mai avea destule comori acolo. Poate Nicu sau Bebe să aibă o adresă de e-mail sau un număr de telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *