Cu dedicatie speciala pentru Oliviu Craznic, Florin Leodor Danila, Leontin Cupar si Bebe.

Una din revelatiile copilariei a fost descoperirea unor carti sf care mi-au marcat viata dar si descoperirea unor lumi noi si nemaivazute pina atunci. Va invit sa depanam amintiri despre aceste minunate carti care sunt vechi dar recitite au acelasi parfum de odinioara.

O carte deosebita care te propulseaza spre aventuri nebanuite.Oliviu te invit sa-ti spui parerea!

Cred ca este cartea care a marcat nenumarati sefisti prin savoare , o carte magnifica care te absoarbe in virtejul ei ca un maelstrom.

O  alta carte scrisa de un autor roman si care la vremea aceea facea furori. A se citi fara doar si poate!

Este imposibil sa nu citesti aceasta minunata carte, aventuri clasice scrise de un autor care nu mai are nevoie de recomandare.

Cartea care i-a indrumat pasii lui Bebe spre SF, o carte fenomen la vremea respectiva.

Si o alta carte care face parte din cartile de aur ale sf-ului mondial, cine nu a visat sa devina astronaut macar o clipa?!

Cind zici Efremov, spui intr-un cuvint epoca de aur a sefeului din anii 50-60, iar aceasta carte este fara doar si poate una din cartile care trebuie neaparat citite.

Una din cartile care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de science-fiction. Cei doi frati Strugatki sunt inegalabili si au facut istorie in SF.

 Norul lui Magellan-Am descoperit aceasta carte intr-un colt prafuit si uitat de timp in biblioteca scolii, iar dupa ce am sters praful de pe ea am citit avid primele pagini ca si cum l-as fi apucat pe dumnezeu de picior.Ce mai trece timpul asta! faina carte faine vremuri.Una din cartile memorabile si nemaipomenite ale copilariei.

posted by voicunike

12 comentarii la „Carti memorabile

    1. Era o antologie de povestiri romanesti SF. Una din ele era despre un proaspat pensionar care se retrage la tara, sperand sa traiasca intr-un climat cat mai liber de tehnologie.
      Stie cineva cum se numeste?

      1. Exact asa cum am banuit este vorba despre cea mai amuzanta povestire SF scrisa de regretatul RADU HONGA – ” Citeva zile din viata lui Theodore „, pagina 198, aparuta in ALFA- O antologie a literaturii de anticipatie romanesti, editura Scrisul Romanesc, Craiova, 1983. Am recitit-o si am ris cu lacrimi, da! este o povestire memorabila iar sfirsitul este absolut delicios.

  1. Robinsoni pe planeta oceanelor si Taina celor 2 oceane au fost de baza in copilaria mea:). Pe celelalate din pacate nu le-am citit, dar Plutonia mi se pare super-tare, mai ales ca am auzit ca autorul avea serioase cunostinte de paleontologie si zugraveste o lume preistorica foarte realista. Va trebui sa o citesc intr-o zi, si sa recitesc Taina:)

  2. Taina celor 2 oceane…am luat-o de la o rulota de carti la kg, unde duceam maculatura pentru 25 de banuti… o mai am si acum si am recitit-o de curand, desi nu mai are coperta. Una din cele mai tari carti SF pe care le-am citit vreodata (echivalentul Stark Trek the next generation 🙂

  3. multumesc pentru vesti si recomandari literare. cateva dintre carti am izbutit sa le parcurg. titlurile propuse fac parte din categoria cartilor la care te poti mereu intoarce visand viitorul.

    leontin cupar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *