Uite ca se poate! si ca putem concura cu ceilalti scriitori consacrati din afara care au un public de mii de ori mai mare ca cel romanesc. Watch this!
http://www.youtube.com/watch?v=MUy6emyshCI&feature=channel_video_title
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MUy6emyshCI&rel=0&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3]
videoclipul de promovare este foarte misto, dar coperta aia a cartii e „creepy” rau, absolut infioratoare (si la propriu, si la figurat) :D. cred ca as incerca sa citesc cartea doar daca i-as pune o supracoperta =))=))=))
Nu stiu cit de mult influenteaza coperta dar sa stii ca Marian Coman scrie bine, al dracului de bine, iar scrierile lui nu stiu cum se face ca imi ramin mereu in memorie , are un ce al lui inefabil. Citeste una tare de tot-Tineretea Doamnei Cala-pina si sotia mea a fost extrem de impresionata de povestire si mi-a mai cerut dupa aceea alte povesti de ale lui Marian. Sunt curios ce parere ai dupa ce o citesti.
Am citit-o in seara asta (am gasit-o pe http://nodurisisemne.blogspot.com/2011/04/tineretea-doamnei-cala.html) :D. Este excelenta. Multumesc pentru recomandare. Nu-mi vine sa cred ca am vrut sa-mi achizitionez volumul „Testamentul de ciocolata”, dar, ia ghiceste: pe situl Editurii Tritonic stocul este epuizat, elefant(ul) nici nu a auzit de acest volum, Librariile Humanitas n-au nimic de Marian Coman, asijderea Libraria Eminescu si Diverta, iar eu cred ca luni o sa dau fuga prin librarii (nu cele virtuale), ca asa nu se mai poate dom’le! =)) Stilul si viziunea autorului imi amintesc proza fantastica scurta a lui Eliade si de cea a lui Cartarescu din volumul „Nostalgia”. Bine, mai are de scris pana ajunge la virtuozitatea acestora, dar cred ca este pe drumul cel bun si este important sa ramana original. Cred ca voi citi si volumele „Nopti albe, zile negre” si „Degete si alte povestiri fantastice” (stiu ca pare stupid, dat tot mi se pare infioratoare coperta acestei carti =))), acum ca am vazut cum scrie Marian Coman.
Pe de alta parte, fiindca plecasem de la coperta, poate parea idiot, dar sa stii ca in ceea ce ma priveste, coperta conteaza intr-un fel: cand te afli intr-o librarie in care sunt sute, poate mii de carti pe care le-ai putea rasfoi, daca nu esti acolo chitit sa cauti ceva anume, atunci o coperta te poate face sa citesti macar prezentarea de pe verso, daca nu sa cumperi cartea propriu-zis, sau te poate determina nici macar sa nu te apropii de o carte, in ideea ca nu este ceea ce cauti sau ceea ce ti se potriveste. Cred sincer ca o coperta bine facuta poate ajuta foarte mult la vinderea/cumpararea unei carti, si mai ales le ajuta pe cele cu scriitura slaba, din pacate. Pana la urma urmei traim intr-un univers suprasaturat de imagini, incercam sa ne gasim drumul printre ele cum putem, sau vorba personajului „Iona” al lui Sorescu, sa „razbim noi la lumina”.
Doamne, iar am scris prea mult :D. Toate cele bune si multumesc pentru recomandare!
Iti dau dreptate in privinta copertilor dar sa nu uitam ca fiecare face alegerile lui proprii ,uneori gresite alteori drepte, asa-i si cu copertile astea care si mie mi-se par naspa sau aiurea unele, de zici ca au murit toti artisti plastici buni sau scot cumva de la scoala numai d’aia cu figuri geometrice in cap?
Cit despre recomandari cauta rubrica „O carte pe zi” in blog si ai sa gasesti tot ce-ti trebuie, te invit sa arunci o privire pentru ca o sa ai o mare surpriza.