Una din marile surprize aduse de Nemira anul acesta este aparitia unei mari autoare CONNIE WILLIS,de ce spun mari autoare? pentru ca este unul din rarele cazuri care a cistigat 10 premii HUGO si 6 NEBULA,este incredibil nu-i asa? Iata si volumul in cauza
Din sumar ,si este un sumar al dracului de placut:
1The Winds of Marble Arch-premiul Hugo 2000,nominalizare World Fantasy Awards 2000
2.A Letter from the Clearys-premiul Nebula 1983
3.Newsletter
4.Blued Moon-nominalizare premiul Hugo 1985
5.Daisy, in the Sun-nominalizare Hugo 1980
6.Fire Watch-premiul Nebula 1983,premiul Hugo 1983
7.Samaritan
8.Capra Corn
9.Service For the Burial of the Dead
10.Cash Crop
11.Substitution Trick
12. The Curse of Kings
13.All My Darling Daughters
14.Chance-nominalizare World Fantasy Awards 1987
15. Ado
16.The Last of the Winnebagos-premiul Hugo 1989,premiul Nebula 1988
17.At the Rialto-premiul Nebula 1990,nominalizare premiul Hugo 1990
18.Jack-nominalizare Hugo 1992,nominalizare Nebula 1992
19.In the Late Cretaceous-nominalizare Hugo 1992
20.Even the Queen- premiul Hugo 1993,premiul Nebula 1993
21.Inn
22.Nonstop to Portales
23. Epiphany
24.Just Like the Ones We Used to Know-nominalizare Nebula 2005,nominalizare Hugo 2004
25.The Soul Selects Her Own Society: Invasion and Repulsion: A Chronological Reinterpretation of Two of Emily Dickinson’s Poems: A Wellsian Perspective-premiul Hugo 1997
Acestea sunt povestirile pe care le vom citi pentru prima data in romaneste,NU RATATI lectura acestei carti sub nici un chip! Pierdeti ocazia de a citi ceva savuros.
Connie Willis scrie cu nerv si simt povestiri haioase,povestiri care te pun pe ginduri ,te amuza sau te fac sa plingi; mai rari autori ca ea!
La noi in Romania a mai aparut un roman scris de CONNIE WILLIS -REMAKE si acela aparut in anul 2005 la defuncta editura Pygmalion,romanul fiind tradus de cel mai titrat traducator roman ever MIHAI DAN PAVELESCU, dealtfel acest roman scris de Connie Willis a fost nominalizat la Hugo in anul 1996.
O carte scrisa cu nerv si dezinvoltura.Savurati lectura cartii!
Tot la editura Pygmalion a mai aparut si romanul DOOMSDAY BOOK in anul 2004 in traducerea experimentatului GABRIEL STOIAN. Acest roman a cistigat premiul Locus 1993,a fost nominalizat Arthur C.Clarke Awards in 1993,nominalizare BSFA 1993 si cistigator al celor mai importante premii ale sefeului Nebula 1993 si Hugo 1993
O carte despre ciuma si calatoria in timp .Iata si prima editie a acestei carti:
S-acum cind imi aduc aminte de aceasta carte ma trec fiori de frig.Uite d-aia am uitat-o Dorule! 🙂
posted by voicunike
A mai aparut si Doomsday Book,tot in Pygmalion(nr. 33 daca nu ma insel).Nicu,tata,cum ai putut sa uiti de ea?
Esti scuzat!!!
Le am pe amandoua 😀
Asta o sa fie una din prioritatile mele de anul acesta, chiar daca sunt povestiri! Si ce daca? Am vazut ca multi se plang ca va aparea The Year’s Best SF la Nemira si ca lor nu le place proza scurta.
Acum mult timp toti jinduiam dupa Antologiile Dozois, iar acum, cand le avem, strambam din nas!
Bine punctat Liviu.
Ati face un mare bine daca ati cumpara Antologiile Dozois!
Tocmai am cumparat ultima antologie, cu toate c-am comentat despre ea. Damn, nu ma pot abtine, cu toate ca nu o sa citesc prea curand.
Nu-i asa? Cu toate boroboatele pe care le-a facut Nemira in ultimul timp (serii incepute de la mijloc, neterminate, antologii incomplete si vandute la pret dublu fata de cel de-afara), eu admir aceasta editura pentru ca ea este etalonul celorlalte edituri!
Ce ar mai fi zis aceia care nu mai vor proza scurta daca Nemira s-ar fi apucat sa ne vanda Vampirei, Sucubi, Varcolaci sau Elfi, ca doar asa e moda, nu? Daca Stephenie Meyer are succes, hai s-o imitam la nesfarsit (P.C. Cast, L.J. Smith, Richelle Mead, Kelley Armstrong etc……….)!!!!!!
Eh, nu chiar toti jinduiam dupa ele 🙂
Acum majoritatea strambam din nas din alte motive, nu ca ne deranjeaza ca apar astfel de antologii ci pentru ca ele apar in detrimentul altor carti mai importante pe care le asteptam.
Iar cum Nemira nu e editura care sa scoata 1 carte pe zi, orice aparitie de antologie din asta, muta data de aparitie a cartilor cu adevarat importante cu inca ceva luni.
Din partea mea (sigur si a restul care am comentat vis-a-vis de antologii) sa scoata Nemira cate una in fiecare saptamana, atat timp cat scoate macar o data la luna o carte care ne intereseaza si pe noi 🙂
Care sunt cartile alea asa de importante? Cine stabileste care sunt sau care nu sunt importante? N-am vazut nicio opinie la concursul lansat de Nicu, Assassin si Schizoid? Acum eu nu-i iau apararea editurii Nemira, dar nici nu trebuie sa aruncam cu noroi, pt. ca a facut si fapte bune, nu numai rele. Desigur ca in locul reeditarii Odiseei Spatiale sau a Nemuritorului (apropo, coperta asta mi se pare mai nashpa decat cea de la Pygmalion), as fi vrut altceva, dar probabil ca si copy-right-ul pt. Dozois a costat o caruta de bani si trebuia scos si asta!
Gusturile nu se discuta si fiecare cumpara ce vrea!
Carti importante: pai Hamilton, DarkTower, The Culture, ce a mai ramas neterminat din Orson Scott Card, Stackpole, Pohl cu Hechee, Simmons cu Endmyion, etc.
Mai sunt 1-2 serii incepute care mi-au scapat acum probabil.
Cam astea le asteptam multi dintre noi, mult mai mult decat antologiile Dozois.
Si Doamne fereste, nu mai spune de elfi si vampirite emo si de autoarele alea de 2 bani ca poate te aude cineva si ne trezim cu ele la Nemira :). Btw, poti sa o bagi in aceeasi oala si pe Suzanne Collins.
Ca si client care le cumpara toate cartile, chiar si antologiile Dozois, am dreptul sa-mi exprim opinia si o oarecare nemultumire, nu ? Nu cred c-am aruncat cu noroi… Evident ca se putea mult mai rau, bineinteles ca imi place foarte mult de Nemira si ii apreciez cel mai mult dintre toate editurile romanesti, dar asta nu inseamna ca nu e loc de mai bine. Plus ca nu critic niciodata gusturile altora, doar povestesc despre gusturile mele 🙂
Atunci de Rao sau Tritonic ce-ai de zis? Pe langa faptele bune pe care le-au facut, mai ai sperante la Robert Jordan-in ritmul in care-l publica Rao o sa moara de batranete si Brandon Sanderson. Ca sa nu mai spu de torentul de elfi, vrajitori, Coduri Blestemate, vampiri, Tollinshi etc.
De Tritonic nu mai spun-Kim Robinson, R. Scott Baker, Mary Gentle, Richard Morgan etc.?
Bineinteles ca esti liber sa-ti exprimi opinia, oricine e liber s-o faca, dar chiar crezi ca cei care conduc editurile vor tine cont de ea? Politicienii nostri pot lua lectii de la unii patroni de edituri in materie de ignorare a parerilor (asta ca sa fiu discret, si sa nu zic nesimtire).
Pai de rao si mai ales de tritonic nu o sa zic nimic ca nu ma intereseaza de ele. In schimb nemira e editura mea preferata asa ca imi permit sa-i critic. 🙂 Ii si laud si ii si critic, pentru ca-mi pasa de ei. La fel si de Millenium.Sunt singurele edituri de la care am cumparat tot SF-ul pe care l-au scos vreodata. Restul nu merita nici sa-i critic macar.
Nu stiu daca Nemira o sa tina vreodata cont de faptul ca noi ne plangem pe aici ca ei nu mai termina seriile, dar daca nu ne plangem, sigur nu o sa tina cont. 🙂
Pai ce pot spune? Astept cartea cu bratele deschise si sa speram ,ca Nemira o sa-si revina ,pana la urma ,dupa rau ,vine mereu bine 🙂 .