Inaugurez astazi o noua rubrica la care puteti participa si voi,prea mult ne reprimam visele cu aparitia unor carti iar editurile cu ocazia asta poate vor lua aminte ca cititorii=cumparatori pot aduce profit de ambele parti,cititorii cu cartea dorita si mult-visata iar editura cu banii si renumele.
Nu stiu ce are Aspoiu cu Scalzi dar dupa parerea mea baiatul scrie bine chiar spre foarte bine, dar inclin sa-i dau dreptate in privinta declararii romanului OLD MAN’S WAR ca romanul decadei pentru ca nu prea ar fi ,dar deh! incurcate sunt caile internetului.Iata ce mi-as dori sa apara la editura noastra de suflet – MILLENNIUM BOOKS intr-un viitor de preferinta nu prea indepartat
Suna misto ,nu-i asa?! Dar sa cititi si continutul,e tare de tot!
posted by voicunike
Cartea e foarte bună, deși este prima carte a lui Scalzi serioasă, care nu beneficiază de umorul lui bine cunoscut. Drept să spun aș prefera mai intâi să apară Agent to the Stars al lui Scalzi și după aceea The God Engines.
– si The Android’s Dream – John Scalzi merita tradusa !
Corect, plus micul addendum Judge SN goes golfing, desi e scurtă povestirea am râs la ea foarte mult
Eu as prefera sa apara mai intai The Last Colony si Zoe’s Tale pentru a completa seria.
pai e simplu: erikson… si tradus bine, nu bataia de joc de la Tritonic.
In afara faptului ca subscriu si eu pentru Erikson cu traducere si editare de calitate, mi-ar placea sa apara in romana Brent Weeks – Trilogia Ingerul Noptii.
Sa apara continuarea Commonwealth-ului lui Hamilton. Dar in ritmul in care se misca Confederation, mai bine ma apuc in engleza. Valabil din pacate pentru orice carte la care mi-am pierdut speranta ca o sa mai apara vreodata in timp util la vreo editura din romania.
nu as zice ca razboiul batranilor e romanul deceniului, dar in orice caz e cel mai bun roman citit de mine in ultimul timp, poate in ultimii 2 ani. vreau si eu god engines (coperta e tare rau), si as vrea ian r. macleod, alistair reynolds, si dintre cei mai vechi, heinlein, menghini. ma rog, de vrut pot sa vreau multe, ha… sa vedem ce o iesi!
Oricare roman de-al lui Graham Masterton ar fi binevenit. Nu au aparut decat doua traduceri, si acelea la inceputul anilor ’90.
Domnul Craznic :ma bucur sa vad ca inca mai sunt cititori de S.F. care doresc S.F. (sper si F. 🙂 ) mai vechi
Singurele mele dorinte ,pana acum ar fi : sa fie retraduse cartile de Tritonic(nici nu va puteti imagina ,cat de mult ma supara faptul ca au aparut niste autori atat de buni ,care au avut parte de traduceri de ”rahat” ,pardon ,foarte slabe) … si sa invat cat mai bine engleza (lucru la care lucrez ,unul dintre motive este acela ca ,de multe ori ,cand termin un roman sau o povestire imi zic: cred ca ar fi fost de doua ori mai buna-n engleza…)
absolut! ma intristeaza atat traducerea slaba a unor mari autori, motiv pt care am inceput sa citesc tot mai mult in engleza cu toate ca pana de curand evitam acest lucru, cat si faptul ca autorii clasici nu mai sunt pretuiti, pe motivul „prafuielii”. editurile se axeaza pe noutati – cand eu cred ca singurul criteriu valabil e calitatea. daca un autor e bun, el trebuie publicat – indiferent ca a scris acum sau acum 100 de ani. sunt foarte multe carti senzationale, care nu au fost niciodata traduse in romana – deci pt publicul nostru sunt la fel de noi ca si ultimele aparitii…
si eu ma bucur ca mai sunt cititori de „clasic”…
Complet offtopic, felicitari pentru Cosmar, l-am citit acum cateva zile si mi-a placut foarte mult. La mai mare !
@crocodilu: multumesc mult pt aprecieri si urare, ma bucura enorm sa aud asta!
on topic: da, si eriksson ar fi bine-venit pt mine…