Asteptata cu nerabdare in decembrie si aminata pentru trimestrul 1 al anului 2011 iata ca asteptarea se apropie de sfirsit si in curind vom putea citi aceasta super carte, eu unul sunt extrem de bucuros mai ales ca vad de la un timp ca sunt multi care au inceput sa le placa proza scurta.Iata si cea mai tare coperta, imi place muuult,mult tare!
ANTOLOGIILE GARDNER DOZOIS 6-are cea mai bestiala coperta dar si autori excelenti.
Din punctul meu de vedere cred ca va fi un concurent destul de serios pentru cele doua magnifice antologii care vor aparea la editura MILLENNIUM BOOKS : ANTOLOGIA DE STEAMPUNK ROMANESC si antologia SFIRSITUL LUMII.
We are still waiting! dar cred ca va fi o asteptare tare cu folos!
posted by nicu
Gresit!
Cea mai tare coperta urmeaza…
hmmm…. nu ma da pe spate coperta, dar ma bucur ca seria antologiilor Dozois merge mai departe la Nemira.
Apropo stie cineva ce s-a intamplat cu 2061 si 3001? Ma asteptam sa mi le puna Mos Craciun sub brad, dar nu a fost sa fie…. 🙁
F.
si eu le astept ca sa mi le comand pe toate patru 🙂
Cu adevarat o veste buna! Pot spune ,bravo Nemira ,dar asteptam si mai mult!
Nu ma da pe spate coperta…seamana cu nasturele ala din Bucuresti (parca in piata Charles de Gaulle ?), intors pe o parte si cu aripioare in f***…:)) Sper sa nu se simta nimeni ofensat, probabil antipatia mea pentru proza scurta se reflecta si asupra unei biete coperti. Ce sa zic…Daca nu are minim 500 de pagini, nu prezinta incredere…Ciudat, pentru ca ma dadeam in vant dupa Alamanhul Anticipatia si dupa culegerile de povestiri care reuseau sa apara in „obsedantul” deceniu 80. Pe de alta parte in clasa a 4-a am reusit sa citesc „Razboi si Pace” (de acolo probabil slabiciunea mea pentru romanele interminabile si cu enspe mii de personaje…un exemplu perfect in aceasta directie fiind „Steaua Pandorei”). Dar sa nu fiu rau pana la capat. E de apreciat incapatinarea celor de la Nemira, care se incapatineaza sa scoata carti pentru un mic club de „cunoscatori”. Le urez tot binele din lume, si la mai multe !!
Plus ca un obiect atat de mare creca zboara destul de greu la joasa altutudine…doar daca se prabuseste…:)))
Nici pe mine nu ma da pe spate coperta, bine nici nu ma intereseaza la o carte copertele ci ceea ce e intre ele. Iar proza scurta nu-mi place deloc. Prefer oricand un roman, daca se poate de cat mai multe pagini, decat o colectie de povestiri.
Totusi…copertile au mare importanta . Mai vedeam inainte de 89 carti sf aduse de afara si imi pareau niste „delicii vizuale”…imi inchipuiam ca la asa ambalaj, sa te tii ce supercarte inauntru (pacat ca nu stiam suficienta engleza)…cu totul si si cu totul altceva decat copertile jalnice facute din materie prima de cea mai joasa calitate a…de ex. …editurii Albatros. Oricum…altceva nu se putea atunci..desi colectivul Almanahului Anticipatia reusea aproape imposibilul (imi vin in minte copertile din 83,84,85). Coperta e cartea de vizita, sa nu uitam asta.
@Vasile-„Coperta este cartea de vizita…” -Touche!
ufff, credeam ca-s singurul care nu mai savureaza proza scurta de gen. Mi se par extrem de boring, mai putin daca sunt in genul lui Fredric Brown de exemplu, altfel nu am rabdare de ele.
Proza scurta e ca un film de cinema, pe cand un roman serios e ca un serial bun 🙂
Cred ca-i prima carte din Nautilus pe care nu o sa o (mai) cumpar, pacat ca Nemira pierde vremea cu asa ceva in loc sa scoata o data continuarile la romanele care merita.
Aloo, Peter Hamilton, ma aude cineva ? 🙂
Peter Hamilton va veni!
Stim ca va veni, am inteles ca MDP lucreaza la ea….dar am auzit asta acum mult timp si parca de atunci MDP a tradus si altele in loc sa se concentreze sa termine toata seria 🙂
Mare dreptate ai crocodile. In loc de traduceri din Alastair Reynolds (ca nu a aparut pana acum decat „Ciinii de diamant. Zile pe turcoaz”…(asa… o cartulie neinsemnata…)…sau …pfiii…ma grabesc prea tare…si nu imi vin prea multe carti netraduse in cap…pfff…uite …ciclul „Cultura”…din care a aparut un singur volum din 8 (!)…sau din Dan Simmons (din 4 carti care compun ciclul „Hyperion Cantos” s-au tradus 2..”Hyperion” si „Caderea lui Hyperion”)…amintesc ca Dan Simmons e tipul ala care are un altar la mine in sofrajerie…Totusi sa dam Cezarului ce e al Cezarului…si sa ne amintim farmecul unei povestioare scurte si foarte datatoare de ganduri (imi vine in minte acum „Cassargoz-ul” lui CT Popescu)…scrisa aproape profetic.
Sunt de acord cu „crocodilu”, sunt asa de multe serii incepute de cei de la Nemira si cred ca o sa treaca ani buni pana sa termine, cel putin Hamilton, Pohl, Stackpole, Hobb, Scott Card, Niven, Donaldson, Simmons, ca sa nu mai zic de Alastair Reynolds despre care nu se aude nimic. I-am intrebat pe blog-ul Nemira de nenumarate ori despre acesti autori si nu au raspuns absolut nimic, am impresia ca dupa plecarea lui Vlad Puescu, blogul o sa fie din ce in ce mai slab.
Asta este alegerea lor.
Si o ultima stire: a fost anuntat ultimul volum din seria ORCII, super super. Sper doar ca o sa apara cat mai repede, nu ca ultimele din Odiseea, care sunt anuntate de 3 luni.
Numai bine si lectura placuta pentru fiecare, la ce aveti pe noptiere.
-nici eu nu cumpar proza scurta,am cateva prejudecati, foarte putine , la care tin, fiindca sunt bazate pe destule experiente negative,(daca pot spune asa, avand in vedere def.termenului :-)),oricum,presupun ca sunt destui cei care cumpara pt.a determina editurile sa continue publicarea antologiilor/culegerilor/etc. !
– sunt atatea carti disponibile incat nu merita sa-ti pierzi vremea cu ceva ce nu te prinde din prima ,caci m-am pacalit de multe ori bazandu-ma pe opiniile altora despre ce inseamna stil, ce gasesc ei amuzant si interesant !!
Eu nu o sa cumpar antologia Dozois insa ultima carte pe care au anuntat ca o vor scoate – Joe Abercrombie -Taisul sabiei imi cam face cu ochiu’. Mai ales ca nu am citit nimic de Joe Abercrombie, insa cuvinte de lauda, pe diferite bloguri, am intalnit.
-acum am cautat pe site-ul Nemira si am vazut ca au postat coperta, o veste excelenta, de-abia astept s-o cumpar,daca se mai agita putin si cei de la Rao(sau cine o avea copyright-ul pt. The Lies of Locke Lamora -Scott Lynch,care era si ea in topul Tor-best of sf/decade) sa o traduca anul asta, ma declar multumit !!
Nu cred ca va mai scoate cineva The lies of locke lamora, de vreo 4-5 ani sunt luate drepturile de o editura romanesca si pina acum nimic. Humanitas neaga, Polirom neaga care dracu o fi acea editura??!
Vad ca tot ati inceput subiectul cu proza scurta ,asa ca ma bag si eu (mai ales ca ,nu de mult timp am incercat-o si eu):Proza scurta cu care am inceput eu ,din cate-mi amintesc ,a fost cea a lui Fredric Brown(o intrebare ,toate cele 3 carti de la nemira care au aparut scrise de el ,sunt antologii?) ,si stiu ca mi-a placut asa de mult ,incat a declansat gustul meu pentru proza scurta ,mai ales ca aveam si am in continuare foarte putin timp ,de aceaa de multe ori prefer o povestire de maxim10-15 pag in locul unui roman ,sau serii.Astfel am inceput cu E.A.Poe ,R.Silverberg,R.Matheson si multi altii….Acum ,conteaza si dupa cum are fiecare timpul ,serviciul ,cheful ,opiniile ,etc.
da, toate sunt antologii (Paradoxul Pierdut, Arena si Atingerea Spatiului). De asemenea, mai exista si altele in acelasi stil, tot in colectia Nautilus cea veche: Robert Sheckley – Monstrii sau chiar si Robert Silverberg (cel putin unele din ele).
Din pacate cam astea sunt singurele proze scurte care mi-au placut la nebunie (mai stiti sa existe si altele de gen ? ). Restul, in speta cele din antologia despre care e vorba in acest post, sunt mult prea…lungi si serioase, dar n-au din pacate savoarea unui roman real si de aceea poate nu atrag atati cititiori.
Mai,mai ce gusturi excentrice avem?
Mi-am adus aminte de o „poveste” de Fredric Brown, pentru cei care nu o stiti, declarata de multi a fi cea mai scurta poveste SF:
„Knock”:
„The last man on earth sat alone in a room. There was a knock on the door….”
Nu ma intelegeti gresit, apreciez orice fel de SF, munca oricaruia, nu critic nimic, dar aceste 2 propozitii mi-au placut mai mult decat toate povestile din antologia „Tarmurile pustiite ale apocalipsei” de la Nemira sau decat jumate din toate povestirile din antologiile Dozois 🙂
Daca tot am inceput, inca una scurta pentru voi de Anthony Burgess:
„That morning the sun rose in the west.”
Undeniably believe what we stated. Your preferred justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get frustrated while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit your nail upon the top and defined out the slide without having side effect, people usually takes a transmission. Will oftimes be back to get additional. Thanks