Cel mai titrat editor de sf de pe plaiurile mioritice vine iar cu o ” lovitura” superba , una din cele mai tari antologii dar si cu cei mai buni dintre cei buni autori de sf
Felicitari Ursule drag si da-i bataie cu surprizele! You are the best ever!
Este vorba despre THE END OF THE WORLD: STORIES OF THE APOCALYPSE, editată de Martin H. Greenberg și prefațată de Robert Silverberg, o antologie tematică apărută în original pe 23 iulie 2010 la Skyhorse Publishing, o colecție de apocalipse și post-apocalipse imaginate de Norman Spinrad, Lucius Shepard, Neil Gaiman, Lester Del Rey, Roger Zelazny, Gregory Benford, Michael Swanwick, John Wyndham, Orson Scott Card, Robert Sheckley, Arthur C. Clarke, George R.R. Martin, Poul Anderson, Nancy Kress și Robert Silverberg – dintre autorii deja cunoscuți publicului din România -, cărora li se adaugă Rick Hautala, William F. Nolan, John Helfers și Edward Bryant – autori la fel de valoroși, care apar, după știința mea, în premieră în România. Nouăsprezece autori, nouăsprezece povestiri, împărțite în cinci secțiuni subtematice: Bang or Whimper,The Last Man, Life After the End, Dark Distant Futures și Witnesses to the End of the World. Fragment copiat dupa blogul marelui Urs. 🙂
Iarasi un editor titrat si la fel de bun domnul(un mare domn in adevaratul sens al cuvintului) Daniel Penescu ne anunta pe blogul Leda ca a aparut la editura Corint una din cele mai frumoase si ultratitrate serii ale autoarei Ursula K. LeGuin,” Cronicile Tinuturilor din Apus”, primul volum intitulat DARURI in traducerea celui mai mare traducator roman MIHAI DAN PAVELESCU
ORREC este fiul brantorului de Caspromant, iar Gry este fiica brantorilor de Barre şi Rodd. Au crescut împreună în Tărâmurile de Sus, unde domeniile lor se învecinau.
Oamenii acelor ţinuturi sunt precum pământurile pe care trăiesc: aspri, sălbatici şi mândri. Se războiesc permanent cu unul sau altul dintre vecinii lor, îşi mână vitele, îi iau prizonieri pe servi, îşi sporesc averile. Doar darurile mai pot menţine fragila pace dintre ei.
Darurile sunt puteri date pentru a fi folosite la protejarea domeniilor: ele sunt lăsate moştenire de către tată fiilor săi şi de către mamă fiicelor sale.
În Barre, darul constă în chemarea animalelor.
Femeile din Cordemant au puterea de a lăsa pe cineva orb, surd sau mut.
Darul celor din Rodd este puterea de a trimite un jungher vrăjit în inima unui bărbat sau de a-i tăia beregata cu el, ori să-l schilodească, după cum le este placul, dacă este în raza lor vizuală.
Callemii pot mişca lucruri grele folosind numai cuvântul şi gestul – chiar şi clădiri, chiar şi dealuri.
Darul brantorului de Drummant este irosirea înceată.
Casprii au cel mai bun şi cel mai rău dintre daruri: des-fiinţarea… unei insecte, unui animal, unui loc.
Orrec şi Gry sunt moştenitorii domeniilor Caspro şi Barre.
Darul lui Gry se adevereşte, însă, spre deosebire de mama ei, ea nu va chema animalele pentru a le vâna. Şi Orrec are o problemă: darul lui este neîmblânzit – nu-l poate controla şi de-aceea ajunge să fie cel mai periculos dar posibil…
O serie pe care o astept de mult timp si care va face multe „victime ” printre rindurile noastre.
Iar ca fericirea mea sa fie deplina aflati ca MOCKING JAY este la tradus la TUSHA VERO! Sa traiasca Nemira si toata echipa ! Bravas si felicitari
Cel mai ravnit roman al anului!
Astazi am primit prin amabilitatea unui mare om si domn Costel Rangu o carte pe care o astept cam demult
Sar’na conashule Mircea! Multe multumiri amandorura! Multe multumiri din inima marelui om si traducator Mircea Pricajan! You are my king!
La asemenea vesti vibrez de bucurie si va pot spune ca este una din cele mai frumoase zile din viata mea! Si voua va doresc acelasi lucru! Really!
Pentru CRINA
La editura TREI am avut surpriza sa descoper un autor la fel de talentat ca JULES VERNE si sa citesc doua carti care mi-au adus aminte de parfumul copilariei
Un obiect straniu a fost găsit într-un vulcan. Descoperirea şi analiza lui vor revoluţiona tot ceea ce se ştie până acum despre naşterea Pământului.
El este astrofizician, specialist în stele extrasolare şi vrea să afle cum s-a născut Universul. Ea – arheolog şi caută urmele primului om pe Terra. Împreună vor călători din fundul deşertului Atacama până în mijlocul Chinei, trecând prin Africa de Est, Marea Egee, Amsterdam, Paris şi Londra şi vor trăi o aventură ce va schimba atât cursul vieţii lor, cât şi pe cel al istoriei.
Dragostea este aventura supremă. Dar ea nu este lipsită de pericole. Adrian este distrus, fiind convins că a pierdut-o pe Keira pentru totdeauna. Destinul a salvat-o, se pare, iar ei se vor reîntâlni, la fel de pasionaţi de meseria lor şi la fel de îndrăgostiţi precum în Prima zi, pentru a-şi continua aventura cunoaşterii. El este astrofizician, specialist în stele extrasolare şi vrea să afle cum s-a născut Universul. Ea – arheolog şi caută urmele primului om pe Terra. Expediţia lor ştiinţifică îi poartă, de data aceasta, din înălţimile platourilor etiopiene până în întinderile îngheţate din nordul Uralului. Numai că adevărul pe care-l vor descoperi riscă să dărâme deopotrivă iluziile şi speranţa omenirii…
Sper ca aceste doua carti sa va placa la fel ca si mie!
Iar ca o incunare a acestor doua vesti este cartea care mi-a stirnit interesul in ultimul hal si care cred ca va fi lectura anului pentru mine
O carte ‘beton” si care dupa reclama auzita la radio de mine va fi cea mai tare carte de sf-suspans citita de mine!
Enjoy!
posted by voicunike
Lupta pentru Atlantida mi-a atras si mie atentia insa nu am apucat sa o cumpar. Mi se pare insa ca cea pe care ai postat-o nu e aceeasi cu cea tiparita, difera copertile asa-i?
Da Flavian asa este .Este prima coperta,mie mi-a placut mai mult prima decit asta de acum.
Imaginea si simbolurile sunt din serialul SF Stargate Atlantis. Probabil ca a fost o problema cu drepturile de autor… Eu zic ca ar fi aratat prea SF cu coperta asta, chiar daca in sine era bestiala imaginea.
Draga Nicule, Draga Bebe, deci dragi fani sefisti…
Apelez la acest mijloc, de a va transmite cele de mai jos, in loc sa va expediez un e-mail particular, ca o simpla masura de precautie si onestitate. Nu vreau ca vreo persoana intransigenta, din care avem cu duiumul in ultima vreme, sa ma acuze de presiuni ascunse, ori mai stiu eu ce. Intrebarea mea catre dumneavoastra are nevoie de toata transparenta, mai ales ca, daca voi nu veti gasi de cuviinta sa-mi raspundeti, astept si accept, cu acelasi respect, orice opinie din partea oricui frecventeaza acest popular blog.
Va rog din suflet sa ma credeti ca singurul meu mobil il constituie curiozitatea si o oarecare doza de nedumerire. Asadar iata intrebarea mea catre voi, publica:
Dumneavoastra sunteti membri ai Societatii Romane de Science Fiction si Fantasy inca din primele saptamani ale infiintarii sale si, as adauga, membri valorosi, cu o activitate sustinuta, dedicata cartii in general si fenomenului SF in particular. Cu toate acestea, si cu toata recunoasterea ce o acord profesionalismului de care dati dovada, pare ca activitatea SRSFF (la care banuiesc ca ati aderat din pura simpatie), nu prezinta cine stie ce interes pentru „Casa virtuala a lui Bebe si Nicu”.
Un eveniment de mare importanta (asa cred eu, va rog sa-mi scuzati aceasta impresie personala), precum lansarea unui proiect atat de amplu si semnificativ care este „Integrala science-fiction-ului romanesc”, de pilda, nu s-a ridicat la inaltimea fotoreportajului de la nunta prietenului dvs, ca urmare n-a avut loc in paginile blogului. Mititeii apetisanti si prosperele burti au eclipsat pesemne banalitatea primelor volume aparute pe Amazon.
Mai mult: cu ceva vreme in urma, lansarea concursului national de roman science fiction, „Seniorii imaginatiei”, cu perspectiva unei distributii internationale, intr-o limba de larga circulatie, a trecut de asemenea fara nici cel mai mic semn din partea blogului fanilor sefe.
Mai mult: sedintele cenaclului ProspectArt, la care participati cum mare placere, alaturi de prieteni carora le impartasiti pasiunea sefeului, abia daca sunt remarcate din cinci in cinci…
In fine, mai nou, se afla in pregatire un mare vernisaj, expozitia a trei dintre cei mai talentati artisti digitali romani si lansarea volumului de povestiri al prietenului nostru (si al dumneavoastra) Cristian M. Teodorescu. Pesemne ca nici acest dublu eveniment nu constituie un punct de reper interesant pentru citiorii blogului dumneavoastra.
Imi puteti spune si mie de ce stau lucrurile asa?
Eu unul, va marturisesc, mi-am schitat singur, deja, cateva raspunsuri posibile:
1. Sunteti prea ocupati, nu puteti acoperi tot ceea ce este important pentru sefeul romanesc, si in consecinta postati si dumneavoastra ceea ce vi se pare cu adevarat cutremurator.
2. Evenimentele pe care mi-am permis sa le insir mai sus nu sunt relevante pentru miscarea SF romaneasca.
3. Fiind cunoscuti ca membri ai SRSFF, va temeti pe buna dreptate ca ati fi acuzati de partizanat si favoritisme daca ati semnala niste actiuni ale SRSFF.
Cam asta este… Inca o data, va dau cuvantul meu de onoare ca aceste randuri nu exprima decat o curiozitate care nu-mi da pace de ceva vreme. Si, repet, va multumesc anticipat pentru orice raspuns voi primi din partea dumneavoastra.
Cu maxima prietenie,
Danut Ungureanu
?! E pe bune chestia de mai sus??? ?!?!?!?!
Foarte justa abordare a unei probleme reale! Asteptam o luare de atitudine similara si pe blogurile lui Sebastian A. Corn (vicepresedinte si membru fondator SRSFF), Adina Barvinschi (membru SRSFF), Horia Garbea (membru SRSFF), Dario Pecarov (membru SRSFF), Stefana Czeller (membru SRSFF) si probabil mai sint si altii care ar putea sa contribuie cu succes la popularizarea initiativelor societatii.
Tovarasi, dati-va-n spanac! Mi-ati furat poza! [Huiduieli obscene]
Auzi, bai Popeye, nu am furat poza, noi ne gindisem mai intii la ea, dar ne-ai furat-o tu. Asa ca sa-ti fie rusine de la obraz!