Spre bucuria mea dar si a unui cititor patimas IB, a aparut la editura LEDAcarte care va va aduce aminte de cartile copilariei sau pentru cei mai tineri va va face sa iubiti un gen de carte care este mai mult decit placut

În ziua de Sfântul Ioan a anului 1348, „ziua când oameni şi animale deopotrivă devin miză într-un joc al divinităţii”, într-un oraş din sudul Angliei, îl cunoaştem pe povestitorul acestei cărţi: un Neguţător, specializat în vânzarea amuletelor şi relicvelor; el spune că vinde speranţă, dar, evident, nimic din mărfurile lui nu este autentic.

Este ziua în care, într-un târg, vede prima victimă a ciumei, acea îngrozitoare morte bleue care a pătruns şi în Anglia, şi hotărăşte că e momentul să plece din nou la drum. Dar tot în această zi o întâlneşte pe ciudata copilă Narigorm, cu păr alb şi ochi de gheaţă, cititoare în rune şi prevestitoare a viitorului, iar destinele celor doi se vor împleti de-acum înainte.

Treptat, hazardul şi coincidenţele adună în jurul Neguţătorului o ceată de călători: un scamator numit Zophiel, sarcastic cu toţi, dar îngrozit de ceva anume, purtând cu el un fetus de sirenă; Rodrigo şi Jofre, un muzician şi ucenicul său, amândoi veneţieni; o moaşă şi vindecătoare pricepută, Pleasance; un cuplu tânăr – pictorul Osmond şi soţia lui care aşteaptă un copil; Cygnus, povestitorul care în locul unui braţ are o aripă de lebădă; şi, bineînţeles, Narigorm. Cu toţii se îndreaptă către nord, pentru a lăsa în urmă ciuma pe care speră că frigul iernii o va stinge.

Aşa cum sugerează şi titlul, niciunul dintre călători nu este ce pare a fi; fiecare membru al grupului are propriul său secret şi nimeni nu pare dispus să-l împărtăşească celorlalţi. Dar, aşa cum spune autoarea, ,,oamenii trebuie să-şi înfrunte stafiile”, şi, unul câte unul, secretele lor sunt dezvăluite, de obicei cu consecinţe tragice – personajele încep să moară, dar nu de moartea de care fug. Nu ea le hotărăşte destinul, ci o fată cu părul alb şi ochi de gheaţă, care aruncă runele cu o satisfacţie răutăcioasă, în numele adevărului.

Aşadar, o poveste extrem de originală, construită cu grijă în jurul unei intrigi ce are ca scop demascarea treptată a minciunilor, triumful macabru al adevărului. O poveste în care fantezia şi mitul se amestecă cu datele istorice, pentru a crea o aventură palpitantă, plină de suspans şi teroare.

Mai mult decit recomandata,a se citi fara doar si poate!

Humanitas da o lovitura neasteptata publicind o carte simbol as putea zice ,cine nu isi aduce aminte de filmul Dracula ,doamne ce mai umblam sa fac rost de caseta video prin ’93 ca sa vad filmul

Dracula, mortul viu păstreză chintesenţa şi splendoarea gotică a romanului lui Bram Stoker. O continuare care a meritat să fie aşteptată 112 ani.“ (USA Today)

Au trecut 25 de ani de când Dracula a fost răpus în castelul lui din Transilvania. În acest răstimp, Mina şi Jonathan Harker au avut un fiu, Quincey, care visează o carieră artistică, încurajat de un misterios actor român, doctorul Seward a căzut pradă dependenţei de morfină, Arthur Holmwood a lăsat furia şi resentimentele să-i macine viaţa, iar profesorul Van Helsing a ajuns un bătrân aparent inofensiv. Echilibrul precar al vieţilor lor, marcate de tragediile trecutului, este spulberat atunci când o mână ucigaşă începe să-i vâneze. Să fi înviat Dracula, însetat de răzbunare? Sau o forţă mult mai cumplită ameninţă să cotropească lumea, scufundând-o în întuneric? Străzile sumbre ale Londrei invadate de ceţuri devin scena unei neaşteptate şi sângeroase înfruntări finale.

Personajele celebre create de Bram Stoker îşi continuă cruciada împotriva răului în Dracula, mortul viu. Pornind de la însemnările lui Bram Stoker, aflate în arhiva familiei, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, şi Ian Holt, scriitor şi scenarist, au creat o continuare a romanului-cult Dracula, în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror. La un an de la apariţia sa în 2009, Dracula, mortul viu a fost publicat în peste patruzeci de ţări.

Iata doua noi aparitii care sper ca vor desfereca cheutorile portofelelor voastre.

Prin amabilitatea autorului si cu ajutorul lui Bebe am primit simbata o carte(cu autograf) care m-a bucurat foarte mult ,este vorba despre S.F.Doi al doilea volum de autor al lui Cristian-Mihail Teodorescu

Cîteva din atuurile lui Cristian-Mihail Teodorescu sînt dialogul inteligent şi plin de vervă, care dă viaţă unor scenarii dinamice, fuziunea umorului bazat pe logica paradoxală cu un comic aproape cinic, simţul acut al spectaculosului, toate acestea conducînd la consistenţă şi la plenitudinea estetică a ansamblului” – Mircea Opriţă

Dar sa revenim la GOTIC si sa ne aducem aminte de un proiect care va prinde si care va stoarce orice picatura de inspiratie si har de la autorii romani, proiect initiat de editura MILLENNIUM PRESS si avind ca editor pe ADRIAN CRACIUN, proiect care sustine STEAMPUNK-ul romanesc.


Apartinind tot goticului OLIVIU CRAZNIC ne propune o carte care efectiv uluieste si te lasa masca

În Castelul Ultimelor Turnuri, lucrurile merg cu adevărat Rău. Invitat la nunta unei necunoscute într-un castel bântuit de diavol, nobilul decăzut Arthur de Seragens se trezeşte prins într-o îngrozitoare plasă a nebuniei, trădării şi crimei. În vreme ce oaspeţii mor în jurul lui unul după altul într-un mod misterios, seceraţi de un duşman inuman, Arthur întrezăreşte cu groază cum laţul se strânge în jurul singurei persoane de care i-a păsat vreodată, superba Adrianna de Valois, tânăra fiică a întunecatului şi temutului şef al Poliţiei. Panicat şi confuz, Arthur se vede astfel nevoit să încheie o alianţă fragilă şi controversată cu cei mai puternici dintre supravieţuitori, care au început deja o anchetă în întuneric, împreună dar suspectându-se unii pe alţii: vicontele de Vincennes, prietenul din copilărie al lui Arthur, versat în intrigile de salon, logician şi vânător iscusit; baronul german Von Walter Călătorul, ale cărui peregrinări prin locuri uitate de lume l-au adus de atâtea ori în faţa unor adevăruri de neîndurat; frumoasa şi imorala Giulianna Sellini, despre care se spune în şoaptă că i-a sedus deodată pe Dumnezeu şi pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al cărui drum presărat cu cadavre duce la o amantă misterioasă; ducele de Chalais, puternic şi crud stăpânitor al ţinutului, rafinat, arătos şi incapabil de a-şi stăpâni pornirile violente; şi, mai ales, bărbatul care conduce investigaţia şi de care se tem toţi, căci o singură vorbă a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…

Voi reveni cu alte postari surpriza dar in limita timpului, of! ce ma mai enervez ca de abia mai am timp sa citesc dar voi trece si peste acest hop.

posted by vn

7 comentarii la „Goticul revine in forta,oare?!

  1. Romanul lui Oliviu Craznic e de departe cea mai buna carte cu vampiri pe care am citit-o, alaturi de Salem’s Lot a lui King. Ar fi super daca s-ar face un film. Pacat ca romanii nu fac filme horror. Iar Dracula, mortul viu e pe lista mea, si o sa o iau fara indoiala zilele astea.
    Chiar a fost un an bun pentru vampire fans…

  2. Am citit cartea lui Oliviu Craznic. Este excelenta, are de toate, suspans, mister si actiune. Este si foarte bine documentata. O recomand iubitorilor de gotic!

  3. multumesc mia, mirela, marian, si desigur blogului Fan SF, lui bebe si nicu… ma bucur ca va place cartea…
    in alta ordine de idei, Calatoria mincinosilor pare f interesanta, iar pe Cristian Mihail Teodorescu cu SF Doi (si Unu) de altfel l-am citit deja, si doresc sa il felicit pt ambele carti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *